Vpis v slovenski register nesorodnih darovalcev krvotvornih matičnih celic PDF natisni E-pošta
5. 4. 2012

Vsako šolsko leto organiziramo za naše dijake predavanje, na katerem jih seznanimo s postopkom vpisa v  slovenski register nesorodnih darovalcev krvotvornih matičnih celic, ki ga izvaja  Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino. Po predavanju se lahko pogovorijo z zdravnikom, izpolnijo vprašalnik in z odvzemom vzorca krvi se vpišejo v register. Tudi za ta humanitarni korak se vsako leto odloči nekaj dijakov.

Alenka Valentin

 
Področno tekmovanje v znanju geografije PDF natisni E-pošta

V torek, 13. marca 2012, je v Murski Soboti potekalo področno tekmovanje v znanju geografije. Letošnja tema tekmovanja je bila GOZD - RANJENA PLJUČA NAŠEGA PLANETA. Našo šolo sta na tekmovanju zastopala Barbara Petrovič iz 2. a in Klemen Petek iz 3. a. Mentorica tekmovalcev je bila profesorica Janja Terbuc. Tekmovanje je potekalo individualno in je bilo razdeljeno na pisni in praktični del, ki ga sestavljajo vprašanja iz splošne geografije. Namen letošnjega tekmovanja je bil dvojen - širjenje znanj in opomin, da prevečkrat pozabljamo, kako dragocen, koristen in potreben gozd v resnici je. Oba tekmovalca sta uspešno zaključila tekmovanje, a se žal nista uvrstila na državno tekmovanje.

Klemen Petek, 3. a

 
Državno tekmovanje v znanju biologije PDF natisni E-pošta

24. 3. 2012 je v Kopru potekalo državno tekmovanje v znanju biologije. Tekmovanja sta se udeležila dva dijaka naše šole: Julija Geč iz 4. e in Klemen Junger iz 4. g (mentorica: Irena Ljubec). Oba dijaka sta prejela bronasto priznanje.

Irena Ljubec

 
<< Začetek < Prejšnja 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 Naslednja > Konec >>

Stran 541 od 643