Finale državnega prvenstva v rokometu PDF natisni E-pošta
8. 3. 2012

Rokomet ima na ptujski gimnaziji dolgo in uspešno preteklost in po današnjem uspešnem dnevu sodeč se nam za prihodnosti ni treba bati. Naši rokometaši so na finalu državnega prvenstva, je potekalo v športni dvorani Leona Štuklja v Novem mestu, zasedli 3. mesto. Na finalno tekmovanje so se uvrstile 4 najboljše srednješolske ekipe iz Sovenije: SETŠ Novo mesto, ŠC Krško - Sevnica, 1. gimnazija Celje in Gimnazija Ptuj.
V prvi tekmi sta se pomerili ekipi ŠC Krsko - Sevnica in 1. gimnazija Celje, v kateri so slavili dijaki iz Krškega. V drugi tekmi so se naši dijaki pomerili z domačini. V neverjetno izenačeni in napeti tekmi do zadnje sekunde so z rezulatatom 22:21 slaivili novomeščani. 5 sekund pred koncem so imeli naši dijaki celo priložnost za izenačenje, in si s tem izboriti podaljšek, a jih je žal zapustila športna sreča, morda pa bi krivca lahko iskali še kje, da se tekma ni zaključila vsaj s sedemmetrovko. Poraženi ekipi sta se potem pomerili v tekmi za 3. mesto, zmagovalni pa za 1. mesto. V tekmi za 3. mesto so bili naši dijaki prepričljivo boljši in na koncu slavili zmago s 4 goli razlike.
Državni prvak v rokometu je postala ekipa SETŠ Novo mesto. Potrditev naše dobre igre je bil izbor Roka Cvetka v najboljšo sedmerico turnirja ter nagrada našim navijačem za najboljšo navijaško skupino.
Člani naše zmagovite ekipe so: Jan Koštomaj, Tomaž Cvetko, Jani Zolar, Nejc Janžekovič, Aljaž Toš, Renato Kenda, Žan Pukšič, Jernej Čuš, Rok Cvetko, David Verdenik, Luka Reisman, Luka Pravdič, Nejc Benčič, Leben, Filip Jerenec in seveda trener TOMAŽ ZEMLJIČ.

ČESTITAMO!

 
OBVESTILO PDF natisni E-pošta

Nemška bralna značka

V petek 9. 3. 2012, bo ob 13.20 tekmovanje iz nemške bralne značke Epi Lesepreis. Razporeditev dijakov po učilnicah je objavljena na oglasni deski. Vabljeni!

 
S potepanja po Singapurju PDF natisni E-pošta
Singapur, 6. 3. 2012

Že od nedelje se podimo po mestni državici Singapur in spoznavamo novo kulturo, navade in predvsem precej drugačen način življenja. Vroč in vlažen zrak, ki visi nad nami zaradi neposredne bližine ekvatorja, nam je po dolgi, mrzli zimi v Sloveniji prinesel prijetno spremembo, ki pa nas zaradi neprilagojenosti včasih tudi zelo izčrpa. Ko smo prispeli in se po prvem dnevu šele dobro zavedli, da smo v resnici tu, smo doživeli precejšen kulturni šok. Singapur niso le visoke stolpnice in nepregledna betonska džungla. Po celotni državi je veliko tropskega zelenja in zaradi velike prenaseljenosti izrabijo vsak košček površine, da zasadijo kako drevo. Zvezde na nočnem nebu smo resda lahko prešteli na prste ene roke, na drugi strani pa morje mestnih luči nariše pravo čarovnijo.
Spoznali smo tudi kanček šolskega sistema, ki je precej drugačen od našega. Dragi gimnazijci, srednješolci v Singapurju se vsako jutro zberejo, zapojejo državno himno in ravnatelja ob začetku njegovega govora vsi v en glas pozdravijo. Iz množice ne izstopamo le zaradi svetlih las in polti, pač pa tudi zato, ker smo edini, ki ne nosimo svetlomodrih šolskih uniform, ki preplavijo hodnike ob vsakem zvonjenju.
Čeprav smo šele pred kratkim prispeli, smo videli in doživeli že veliko novega, drugačnega, zanimivega, prijetnega, pa tudi manj prijetnega. V naslednjem tednu se nam še veliko obeta, več pa bomo delili z vami, ko se vrnemo v domače šolske klopi.

Tadeja Vaupotič


 
<< Začetek < Prejšnja 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 Naslednja > Konec >>

Stran 544 od 622