Regijsko tekmovanje v znanju angleščine PDF natisni E-pošta

Regijska tekmovanja v znanju angleščine po Sloveniji vsako šolsko leto organizira društvo IATEFL in najboljših 15 dijakov v Sloveniji se uvrsti na državno tekmovanje. Letos se je tudi dijak Gimnazije Ptuj, Maj Ambrožič, dijak 3. b (mentorica Manja Bratuž), odlično odrezal in uvrstil na državno tekmovanje, ki bo 19. 3. 2012 na Srednji ekonomski šoli v Ljubljani. Regijsko tekmovanje je potekalo 6. 2. 2012 na II. gimnaziji Maribor.

 
Šolsko tekmovanje v znanju angleščine PDF natisni E-pošta

Vsako šolsko leto organizira aktiv angleščine šolsko tekmovanje iz znanja angleškega  jezika za dijake 3. letnikov. Letos se je prijavilo 35 dijakov., tekmovanje pa je potekalo 15. 12. 2011. Na regijsko tekmovanje, ki ga za dijake 3. letnikov organizira IATEFL, so se uvrstili naslednji dijaki:

1.    Maj Ambrožič, 3. b (mentorica Manja Bratuž)
2.    Nace Zavrtanik, 3. b (mentorica Manja Bratuž)
3.    Tadeja Vaupotič, 3. b (mentorica Manja Bratuž)
4.    Jan Zmazek, 3. d (mentorica Manja Bratuž)
5.    Kristijan Krajnc, 3. g (mentorica Romana Zelenjak)
6.    Nejc Krajnčič, 3. g (mentorica Romana Zelenjak)
7.    Filip Petek, 3. g (mentorica Romana Zelenjak)

 
O človekovih pravicah, revščini in dostojanstvu PDF natisni E-pošta
Delavnica Amnesty International Slovenije

Delavnica, ki smo jo organizirali 14. 2. 2012 in je trajala 4 šolske ure, je potekala v angleškem jeziku. Dejavnosti so bile zasnovane izrazito interaktivno, dijaki so  v skupinah na podlagi avtentičnih vzpodbud oblikovali mnenja, stališča, svoje strinjanje/nestrinjanje s predstavljenim problemom. Svoje misli so predstavili celotni skupini. Amy Skinner je izjave komentirala in spretno vodila pogovor. Vsak udeleženec je imel možnost izraziti svoje poglede na določen problem.
Teme delavnice so izjemno aktualne, o njih se dnevno veliko sliši in bere, vendar pa v poplavi informacij dijaki nimajo možnosti ali časa izoblikovati stališča. Zanimivo je bilo izraziti mnenje na primer o tem, kdo določa, kaj pomeni biti reven, kdaj človek izgubi dostojanstvo…
Ogledali so si tudi film o negativnih posegih korporacije Shell v življenja ljudi na področju reke Niger.
Dijaki so delavnico pohvalili, saj so bili ves čas dejavni. Predlagali so ponovno srečanje in nekaj tem, o katerih bi lahko razpravljali.

Delavnico sta organizirali profesorici Aleksandra Pal in Vida Otič. Sodelovalo je 13 dijakov iz angleške KIC skupine 3.e in dijaki 3. letnikov, ki obiskujejo izbirni predmet filozofija.

 
<< Začetek < Prejšnja 541 542 543 544 545 546 547 548 549 550 Naslednja > Konec >>

Stran 547 od 622