Državno tekmovanje za Cankarjevo priznanje PDF natisni E-pošta
Maribor, 17. 3. 2012

Na državno tekmovanje sta se uvrstila dijaka Julija Geč (4. e) in Klemen Lovenjak (4. e). Juliji je do zlatega priznanja zmanjkala ena točka (dosegla  je 39 točk od 50), Klemen pa je dosegel 31 točk. Oba sta prejela srebrno Cankarjevo priznanje.

Marija Holc

 
Vpis v slovenski register nesorodnih darovalcev krvotvornih matičnih celic PDF natisni E-pošta
5. 4. 2012

Vsako šolsko leto organiziramo za naše dijake predavanje, na katerem jih seznanimo s postopkom vpisa v  slovenski register nesorodnih darovalcev krvotvornih matičnih celic, ki ga izvaja  Zavod Republike Slovenije za transfuzijsko medicino. Po predavanju se lahko pogovorijo z zdravnikom, izpolnijo vprašalnik in z odvzemom vzorca krvi se vpišejo v register. Tudi za ta humanitarni korak se vsako leto odloči nekaj dijakov.

Alenka Valentin

 
Področno tekmovanje v znanju geografije PDF natisni E-pošta

V torek, 13. marca 2012, je v Murski Soboti potekalo področno tekmovanje v znanju geografije. Letošnja tema tekmovanja je bila GOZD - RANJENA PLJUČA NAŠEGA PLANETA. Našo šolo sta na tekmovanju zastopala Barbara Petrovič iz 2. a in Klemen Petek iz 3. a. Mentorica tekmovalcev je bila profesorica Janja Terbuc. Tekmovanje je potekalo individualno in je bilo razdeljeno na pisni in praktični del, ki ga sestavljajo vprašanja iz splošne geografije. Namen letošnjega tekmovanja je bil dvojen - širjenje znanj in opomin, da prevečkrat pozabljamo, kako dragocen, koristen in potreben gozd v resnici je. Oba tekmovalca sta uspešno zaključila tekmovanje, a se žal nista uvrstila na državno tekmovanje.

Klemen Petek, 3. a

 
<< Začetek < Prejšnja 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 Naslednja > Konec >>

Stran 551 od 653