Na obisku v Burghausnu PDF natisni E-pošta

V četrtek, 19. 1. 2012, se je sedem ptujskih gimnazijk v spremstvu profesoric Mateje Potrč in Suzane Maltar odpravilo na štiridnevno izmenjavo v Burghausen.

Udeleženci izmenjave

Več ...
 
Predavanje dr. Alenke Švab PDF natisni E-pošta

V vsaki družbi in kulturi se oblikujejo predstave o primernem in lepem telesu, kateremu se posamezniki bolj ali manj približamo. V kontekstu sodobnega kapitalizma ljudje postajamo vse bolj obsedeni s telesom, njegovim videzom, obsegom in obliko, pa tudi s počutjem, zdravjem, prehranjevanjem, telesno kondicijo itd. Vsiljevanje lepotnega ideala ustvarja pri mnogih nezadovoljstvo z lastno podobo in potrebo ter željo jo izboljšati.Za doseganje tega ideala svoja telesa preurejamo in spreminjamo ter z različnimi tehnikami posegamo vanja.
Zakaj in na kakšne načine to počnemo, nam je v ponedeljek, 23. 1. 2012, spregovorila dr. Alenka Švab, izredna profesorica sociologije na Fakulteti za humanistične študije Univerze na Primorskem ter na Fakulteti za družbene vede Univerze v Ljubljani.
Predavanja so se udeležile dijakinje in dijaki 3. in 4. letnikov, ki obiskujejo izbirne predmete psihologija, sociologija in filozofija.

Alenka Bukovič

 
Debatni turnir v Lendavi PDF natisni E-pošta

V soboto, 28. 1. 2012, so se gimnazijski debaterji z mentorico Vido Otič podali na svoj prvi debatni turnir, ki je potekal na Dvojezični srednji šoli Lendava pod okriljem Za in proti, zavoda za kulturo dialoga.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 Naslednja > Konec >>

Stran 557 od 622