Nagradna ekskurzija na Dunaj PDF natisni E-pošta
19. 12. 2011

Ekskurzija na Dunaj je bila nagrada ravnateljice Melani Centrih za predstavo, ki smo jo pripravili junija 2011.  Potekala je pod strokovnim vodstvom ge. Marije Hernja Masten, ki je dijakom predstavila zgodovino Avstrije in Dunaja. Ogledali smo si stalno razstavo Klimtovih del, v Judovskem muzeju pa razstavo Hollywood, ki je posvečena predvsem ustvarjalcem v filmski industriji, ki so judovskega porekla.
Ogledali smo si tudi Štefanovo cerkev in se sprehodili po božičnem sejmu pred mestno hišo. Tam so naši člani pevskega zbora zapeli nekaj božičnih in slovenskih narodnih pesmi. Njihovo ubrano petje je pritegnilo pozornost Dunajčanov, ki so se ustavljali, poslušali in fotografirali.

Dijake sta spremljali mentorici, profesorici Aleksandra Pal in Romana Zelenjak ter profesorica Jožica Lovrenčič Lah.

 
Predstavitev fakultet PDF natisni E-pošta

V sredo, 25. 1. 2012, ja na Gimnaziji Ptuj potekala predstavitev fakultet za dijake 4. letnika, ki bodo v kratkem morali izpolniti svojo prvo prijavo za vpis na izbrano fakulteto. V kulturni dvorani je Vpisna služba Maribor predstavila vpisni postopek, po učilnicah pa so fakultete predstavile 24 študijskih programov.

Več ...
 
Šola za radovedne osnovnošolce PDF natisni E-pošta

V torek, 24. 1. 2012, smo na ptujski gimnaziji v okviru Šole za radovedne osnovnošolce gostili že drugo skupino učencev ptujskih in okoliških šol. Tokratna delavnica je bila namenjena tistim, ki jih zanimajo tuji jeziki. Delavnico smo razdelili v štiri vsebinske sklope in v dveh urah predstavili štiri jezike, ki jih poučujemo na naši šoli – italijanščino, nemščino, francoščino in angleščino. Delo smo zastavili tako, da so učenci aktivno sodelovali, pokazali svoje predznanje in osvojili tudi nekaj novega.

Več ...
 
<< Začetek < Prejšnja 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 Naslednja > Konec >>

Stran 557 od 618