Tabor DSD na Pohorju PDF natisni E-pošta

Tabor DSD na Pohorju, 18. - 21. 10. 2010
28 dijakov četrtih letnikov, ki bodo v tem šolskem letu opravljali izpit za pridobitev certifikata o aktivnem znanju nemščine na nivoju C1 (po skupnem evropskem referenčnem okviru za tuje jezike) te dni preživlja v hotelu Tisa na Pohorju, kjer poteka aktivna priprava na izpit. V skupinah dijaki rešujejo naloge slušnega in bralnega razumevanja, utrjujejo in poglabljajo znanje slovnice, se urijo v pisnem izražanju, ob večerih pa predstavljajo projektne naloge, ki jih pripravljajo za ustni del izpita. Ob učenju, ki z odmori poteka od 9. ure zjutraj do 19. ure zvečer, ostane tudi nekaj časa za športne aktivnosti in druženje. Zaključni del priprav bomo izvedli v petek v šoli, ko bomo poskusno odigrali ustni del izpita, dijaki pa bodo po skupinah predstavili tudi plakate svojih vtisov s tabora.
Priprave na izpit izvajajo profesorice Anke Scholz (programska učiteljica za DSD), Slavica Bratuša, Dobrinka Voršič Rajšp, Renata Merc Furman in Brigita Podgoršek.

 
Tujejezični recital PDF natisni E-pošta

V petek, 15. 10. 2010, je v Škofji Loki potekal tradicionalni tujejezični recital - za mrežo Unescovih šol ga že 10. leto organizira Gimnazija Škofja Loka.  Udeležili so se ga učenci in dijaki iz 17 različnih osnovnih šol in gimnazij, med njimi tudi skupina dijakov iz Gimnazije Ptuj. Devet  dijakov iz 1E in 1Š oddelka je pod mentorstvom profesorice Nataše Kostanjevec pripravilo dramatizacijo pesmi Sternsuche.  Ker so dijaki pesem sami napisali, prevedli in tudi zelo prepričljivo predstavili na odru, so bili sprejeti z velikim navdušenjem.

 
Sestanek za prostovoljce PDF natisni E-pošta

V četrtek,  21. Oktobra 2010, vabim vse dijake, ki ste že prostovoljci in vse, ki jih zanima prostovoljno delo, na informativni sestanek, ki bo v kulturni dvorani ob 11.15. Dobili boste osnovne informacije o prostovoljnem delu v š.l. 2010/2011 in o projektih v katere ste lahko vključeni in v njih aktivno sodelujete.
Mentorica: prof. Irena Ivanuš

 
<< Začetek < Prejšnja 581 582 583 584 585 586 587 588 589 590 Naslednja > Konec >>

Stran 582 od 597