Jernej Vajda državni prvak v logiki PDF natisni E-pošta

V soboto, 12. 11. 2011, se je 12 dijakov Gimnazije Ptuj pomerilo v logičnem mišljenju in lingvistiki na državnem tekmovanju v Ljubljani. Bili so zelo uspešni, saj so dosegli dve zlati in štiri srebrna priznanja. Med dijaki četrtih letnikov je bil najuspešnejši Jernej Vajda, ki je premagal vso konkurenco in tako postal državni prvak.
Zlato priznanje je prejel še Vid Erčevič, dijak drugega letnika. Srebrna priznanja so prejeli Luka Medic (1. letnik), Jernej Leskovar (2. letnik), Klemen Petek (3. letnik) in Živa Habjanič (4. letnik).

Vsem iskrene čestitke!

 
Napoved dogodkov, 21.‒25. 11. 2011 PDF natisni E-pošta

21.24. 11. 2011 / Pevski tabor MeMPZ Gimnazije Ptuj v Poreču

Pevci ptujske gimnazije se s profesorico za glasbo Jožico Lovrenčič Lah in korepetitorko, profesorico Romano Zelenjak, odpravljajo na intenzivne priprave v Poreč na Hrvaškem. Spremlja jih profesorica Marija Meznarič.

___________________________________________________

22.30. 11. 2011 / Obisk dijakov in profesorjev iz Singapurja

V sklopu projekta AEC (Asia-Europe ClassroomNET) gostimo 13 dijakov in 2 profesorja iz Millenia Institute iz Singapurja. Predstavili jim bomo šolo, naš način življenja, Slovenijo, organizirali bomo skupno debato. Za naše dijake in učitelje pa gostje pripravljajo predstavitev življenja in dela v Singapurju. Dejavnost vodijo Brane Rokavec, Darja Rokavec in Irena Ivanuš. Izmenjave AEC / Ptujska eTočka

PRISPEVEK 1

PRISPEVEK 2

PRISPEVEK 3

PRISPEVEK 4

PRISPEVEK 5

__________________________________________________________

22. 11. 2011 / Pogovor o filmu Otročički z Nino Milošič v sodelovanju s Kinom Ptuj in CID-om Ptuj

Nina Milošič se bo z dijaki 3. b pogovarjala o francoskem dokumentarnem filmu Otročički. Dejavnost poteka v sklopu razrednega projekta Človekove pravice.

PRISPEVEK

__________________________________________________________

22. 11. 2011 / Predavanje Kelti na Slovenskem

Predava Matej Dasko, mag. sociologije. Predavanje bo ob 14:15 v KD in je namenjeno dijakom 1. letnikov in dijakom 4. letnikov, ki imajo zgodovino na maturi. Dogodek organizira profesorica Vida Otič in aktiv za zgodovino. Razredniki prvih letnikov morajo zagotoviti prisotnost enega učitelja na razred.

__________________________________________________________

22. 11. 2011 / Odprtje razstave TRI

Projekt TRI je zasnovan na opazovanju telesa v gibanju skozi fotografski objektiv (Sara Islamović), slikarsko platno (Franc Simonič) in filmski trak (Božena Krivec, snemalec Stanč Zebec).  Vabimo vas na ogled razstavljenih fotografij, slik in filma v knjižnico Gimnazije Ptuj.

__________________________________________________________

23. 11. 2011 / Srečanje z ravnatelji in svetovalnimi službami OŠ

Ravnateljica Melani Centrih, pomočnik ravnateljice Brane Rokavec, pedagoginja Darja Rokavec in profesorji Vesna Zmazek, Boštjan Šeruga in Simona Kokol bodo gostom predstavili novosti na Gimnaziji Ptuj.

PRISPEVEK

__________________________________________________________

23. 11. 2011 / Področno rokometno prvenstvo za dijake v Ormožu

Vodja ekipe je profesor športne vzgoje Tomaž Zemljič.

PRISPEVEK

___________________________________________________

24. 11. 2011 / DSD (Nemška jezikovna diploma), pilotni preizkus

Pred uradnim izpitom DSD vsako leto izvedemo pilotni preizkus, na katerem trije bodoči kandidati za opravljanje izpita iz 3. letnika odigrajo ustni del izpita, letošnji kandidati pa si kot opazovalci ogledajo potek izvedbe. Preizkus, na katerem bo prisoten tudi vodja in strokovni svetovalec za  DSD za Slovenijo g. Zühlke, se bo začel ob 14. 10.

__________________________________________________________

25. 11. 2011 / Nacionalna simulacija v Državnem zboru RS

Nacionalne simulacije v Državnem zboru RS se bodo udeležili dijeki 4. e. Vodja skupine je profesor Boštjan Šeruga.

PRISPEVEK

__________________________________________________________

25. 11. 2011 /Tržnica poklicev na OŠ Stročja vas

Vodja skupine je profesorica Marija Holc.

__________________________________________________________

 
Projekt Homeseek – peace, love, dream je zmagovalec PDF natisni E-pošta

Na konferenci Asia-Europe ClassroomNET, ki je potekala od 7. do 11. 11. 2011 v mestu Dundalk na Irskem, so razglasili zmagovalca za leto 2011. Med 30 projekti je bil  Projekt  Homeseek – peace, love, dream izbran med 6 finalistov, ki so se predstavili pred komisijo na konferenci in ta je projekt izbrala kot najboljši in ga nagradila z zlatim priznanjem.

Projekt sta predstavili koordinatorica in idejna avtorica projekta Er Kia Hui, učiteljica umetnosti na Millennia institute v Singapurju in  dijakinja 2. letnika, ki je v projektu  aktivno sodelovala. Izkušnje slovenskih dijakov je predstavila koordinatorica projektne skupine Gimnazije Ptuj Darja Rokavec. Gimnazija Ptuj je bila v projektu Homeseek – peace, love, dream  edina evropska šola, zato nas je koordinatorska šola tudi povabila k predstavitvi našega dela v projektu. V  projektu so sodelovale  še šole iz Indije, Malezije, Tajske in Laosa.

Konference se je udeležila tudi Melani Centrih, povabljena kot ravnateljica finalnega projekta in Branimir Rokavec kot član ASEF in koordinator projekta AEC NET za Slovenijo za srednje šole.

Er Kia Hui , Darja Rokavec in dijakinja Millenium Institute (fotografija levo)
Snovalca sodelovanja med Millennia Institute in Gimnazijo Ptuj, Tan Chor Pang in Brane Rokavec (fotografija desno)


 
<< Začetek < Prejšnja 601 602 603 604 605 606 607 608 609 610 Naslednja > Konec >>

Stran 608 od 652