ENO - Spomladansko sajenje dreves PDF natisni E-pošta

V petek, 20.  maja 2011, smo dijaki 1. c na parkirišču Gimnazije Ptuj zasadili lipo. Zavedamo se, da imamo ljudje na okolje ogromen vpliv, vendar ta vpliv velikokrat ni dober. S tem, ko smo posadili lipo, smo pokazali, da je naša želja po lepši skrbi za naravo velika. Če bomo mi lepo skrbeli za naravo, bo tudi narava lepo skrbela za nas. Naše dejanje je bilo sicer skromno, vendar je vsako drevo, ki ga posadimo, majhen korak k lepši prihodnosti. Obljubljamo, da bomo za lipo skrbeli in jo negovali in se tako opominjali, da je za okolje treba trajno skrbeti.

Dijaki 1. c

 
DRŽAVNO TEKMOVANJE IZ KEMIJE ZA SREBRNE IN ZLATE Preglove plakete PDF natisni E-pošta

14. maja 2011 je potekalo v Ljubljani Državno tekmovanje iz kemije za  srebrne in zlate Preglove plakete. Udeležilo se ga je                   sedem naših dijakov. Osvojili so dve zlati in dve srebrni priznanji. Priznanja so dobili:
1. Monja Krajnc, 3. g - zlato priznanje
2. Tina Fakin, 1. a - zlato priznanje
3. Ana Vaupotič,  1. b - srebrno priznanje
4. Matej Žula,  1. d - srebrno priznanje

Skupno so dijaki v tem šolskem letu na tekmovanjih iz kemije za Preglove plakete osvojili 22 bronastih( na šolskem tekmovanju 14. 3. 2011),          dve srebrni in dve zlati priznanji. Na šolskem tekmovanju je sodelovalo 80 dijakov, na državnem tekmovanju pa sedem dijakov.
Pripravljali so jih profesorji kemije: Jovanka Rosič, Boris Zmazek, Peter Luknjar.                                                                                                   Vsem dijakom in mentorjem čestitamo.

 
GENERACIJA 2007-2011 PDF natisni E-pošta

 

Konec pouka za 4. letnike

V torek, 24. 5. 2011, so četrti letniki zaključili z rednim poukom. Še zadnjič so se pred pričetkom splošne mature 2011 razredne skupnosti zbrale s svojimi razredniki, ki so jim izročili spričevala za uspešno zaključen zadnji letnik gimnazijskega šolanja.
Dijaki so bili v preteklih štirih letih zelo aktivni na najrazličnejših področjih. Dosegali so visoke rezultate na tekmovanjih, uspešno so sodelovali v domačih in mednarodnih projektih, prijazno so gostili dijake z raznih koncev Evrope, naučili so se, da je prostovoljstvo humano in potrebno, da moramo sprejemati drugačnost, z radostjo so zapeli, zaigrali, zaplesali in recitirali na prireditvah ter spoznali, da si morajo pomagati pri učenju. Razredniki so se svojim dijakom zahvalili za njihov nepogrešljiv prispevek k šolskemu delu in obšolskim dejavnostim, zbrali so pomembne dosežke in aktivnosti za vse razrede in zanje pripravili razstavo v šolski knjižnici.
Dragi dijaki, bili ste mladostniško radoživi in iskrivi. Naj vas radovednost in uspehi spremljajo tudi v vašem nadaljnjem življenju.

 
<< Začetek < Prejšnja 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 Naslednja > Konec >>

Stran 624 od 652