DOSEGLI DRUGO MESTO PDF natisni E-pošta

Leto 2010 je Evropsko leto boja proti revščini in socialni izključenosti. Evropa v šoli je razpisala 11. natečaj, ki se ga je udeležila tudi Gimnazija Ptuj.
V Sloveniji natečaj, ki poteka v Evropi že od leta 1953, organizira 30-članski Nacionalni odbor, ki deluje v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije
in v katerem sodelujejo zainteresirane nevladne in vladne organizacije, delujoče na področju mednarodnega sodelovanja, izobraževanja, evropskih povezav, mladine ter učitelji iz osnovnih in srednjih šol, prav tako pa tudi predstavniki organizacij, ki so prevzele regijsko koordinacijo natečaja.
Našo šolo je s fotografijo iz opusa OBČUTENJE POMANJKANJA na državnem nivoju zastopala Sara Islamović, dijakinja 3. d letnika in
po izboru nacionalne komisije za fotografsko področje zasedla drugo mesto. Nacionalna prireditev s podelitvijo nagrad
bo 17. maja 2010 v Mariboru.

Mentorici: Alenka Bukovič in Jelka Kosi

 
Čistilna akcija PDF natisni E-pošta

Zahvaljujemo se dijakom in delavcem šole,  ki so se množično pridružili sobotni  vseslovenski akciji » Očistimo Slovenijo v enem dnevu«.  Dokazali smo, da skupaj zmoremo marsikaj. S to akcijo smo se postavili na ekološki zemljevid Evrope.
 
Naši dijaki so se še posebej potrudili pri čiščenju okolice šole. Kadilci ste verjetno opazili, da so za vami počistili vse ogorke, zato vas naprošamo, da odpadke mečete v zato namenjene posode.

Skupaj smo polepšali Slovenijo, potrudimo se, da takšna tudi ostane! Več o sobotni akciji si lhako preberete na ocistimo.si.

                                                                            Aktiv biologije

 
Tekmovanje iz znanja geografije PDF natisni E-pošta

Na področnem tekmovanju iz znanja geografije v Mariboru  je našo  šolo zastopala ekipa v sestavi Jana Verbančič, Matic Bezjak in Boštjan Štajnberger pod mentorstvom profesorice Janje Terbuc. Tekmovanje je potekalo 12. marca 2010 na Tretji gimnaziji v Mariboru, in sicer v dveh delih. V prvem delu je vsak tekmovalec pisal test iz teorije / tema: Zemlja v vesolju/, v drugem delu pa smo v skupinah opravili še terensko delo. Na tekmovanju smo ekipno osvojili 2. mesto in srebrno priznanje ter se uvrstili na državno tekmovanje, ki bo potekalo 21. 4. v Bogojini.

 
<< Začetek < Prejšnja 621 622 623 624 625 626 627 628 629 630 Naslednja > Konec >>

Stran 626 od 631