Špela Bezjak in Sara Islamović dosegli prvo mesto PDF natisni E-pošta

Na natečaju Festivala za tretje življenjsko obdobje 2010 je raziskovalna naloga dijakinj Gimnazije Ptuj Špele Bezjak in Sare Islamovič,  z naslovom Socialna izključenost starejših v ptujskem okolišu, osvojila prvo mesto. Festival poteka že deseto leto, z namenom spodbujati sodelovanje med generacijami, civilno družbo, prostovoljnimi organizacijami, gospodarskimi, akademskimi in političnimi sferami, usmerjenim k trajnostnim medgeneracijskim rešitvam.
Slavnostne podelitve nagrade se bosta avtorici, skupaj s svojima mentoricama Alenko Bukovič in Jelka Kosi, udeležili 1. oktobra 2010, v veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, ko bo zaključek festivala, posvečen  medgeneracijskemu sožitju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej. Časovno in vsebinsko se festival navezuje na 1. oktober, ki je mednarodni dan starejših, ter na 3. oktober, ki je mednarodni dan otroka, rdeča nit festivala pa je posvečena evropskemu letu boja proti revščini in socialni izključenosti.

 

 
Dijaki iz Nizozemske na obisku PDF natisni E-pošta

Od 18. do 24. 9. 2010 dijaki 2.e gostijo dijake iz Nizozemske v okviru projekta ELOS. Mentorica projekta je prof. Branka Šijanec.

 
SKRB ZA ČISTO ŠOLO IN LOČENO ZBIRANJE ODPADKOV PDF natisni E-pošta

Po lanski uvedbi ločenega zbiranja odpadkov in tedenskega dežurstva razredov s projektom nadaljujemo tudi v tem šolskem letu. Razpored dežurstva za celotno šolsko leto je že izobešen v šolskem EKO-kotičku, prav tako navodila za dežurne razrede in navodila za pravilno ločevanje. Razred, ki se bo pri dežurstvu najbolj izkazal, bo ponovno nagrajen z izletom na Dunaj, tiste manj pridne, pa ponovno čaka čistilna akcija.
Za vse prve letnike bo jutri, v torek 14. septembra,  3. šolsko uro (to je ob 8. 50) potekala predstavitev pravilnega ločenega zbiranja odpadkov. Predstavitve se udeležite s profesorji, pri katerih imate tisto uro pouk. Zberete se torej v učilnicah in skupaj s profesorji pridete v kulturno dvorano.

Projektni tim ACES

 
<< Začetek < Prejšnja 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 Naslednja > Konec >>

Stran 632 od 643