Roditeljski sestanek za 1. letnik PDF natisni E-pošta


VABILO
     Spoštovani starši!

Vabimo vas na skupni roditeljski sestanek 1. letnikov, ki bo
v četrtek, 30. 9. 2010, ob 17.00, v Kulturni dvorani Gimnazije Ptuj.

Veselimo se srečanja z vami.

                  Ravnateljica
                     Melani Centrih

 
Zasadili smo drevo miru PDF natisni E-pošta


V torek, 21. septembra 2010, smo s sajenjem dreves ob svetovnem dnevu miru ponovno začeli projektno leto ENO (Environment Online), ki letos praznuje že 10. obletnico delovanja. Doslej so otroci in mladi po vsem svetu zasadili že približno 5 milijonov dreves, zastavili pa smo si cilj, da jih do leta 2017 zasadimo 100 milijonov.
Na Gimnaziji Ptuj so lanske projektne skupine (2. c, 2. d in 2. g) predstavile aktivnosti iz preteklega leta, nato pa smo skupaj posadili drevo, ki
simbolizira sodelovanje šol vsega sveta, kulturno različnost in strpnost. Želimo si, da bi z našimi drevesi rasli v lepo in boljšo prihodnost.

 
Špela Bezjak in Sara Islamović dosegli prvo mesto PDF natisni E-pošta

Na natečaju Festivala za tretje življenjsko obdobje 2010 je raziskovalna naloga dijakinj Gimnazije Ptuj Špele Bezjak in Sare Islamovič,  z naslovom Socialna izključenost starejših v ptujskem okolišu, osvojila prvo mesto. Festival poteka že deseto leto, z namenom spodbujati sodelovanje med generacijami, civilno družbo, prostovoljnimi organizacijami, gospodarskimi, akademskimi in političnimi sferami, usmerjenim k trajnostnim medgeneracijskim rešitvam.
Slavnostne podelitve nagrade se bosta avtorici, skupaj s svojima mentoricama Alenko Bukovič in Jelka Kosi, udeležili 1. oktobra 2010, v veliki sprejemni dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, ko bo zaključek festivala, posvečen  medgeneracijskemu sožitju, ustvarjalnosti in izmenjavi idej. Časovno in vsebinsko se festival navezuje na 1. oktober, ki je mednarodni dan starejših, ter na 3. oktober, ki je mednarodni dan otroka, rdeča nit festivala pa je posvečena evropskemu letu boja proti revščini in socialni izključenosti.

 

 
<< Začetek < Prejšnja 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 Naslednja > Konec >>

Stran 642 od 654