Delavnica globalnega učenja: Izvedimo akcijo natisni E-pošta

Že v sredini oktobra smo z vsemi dijaki 1. letnikov v sodelovanju z društvom Humanitas  izvedli 3 urne delavnice na temo klimatskih sprememb. V delavnicah so dijaki spoznavali aktualne posledice klimatskih sprememb  in iskali načine, kako s spreminjanjem sebe in svojega ravnanja lahko prispevajo k spremembam.  Ker se je izkazalo, da je nekatere dijake tema zelo  nagovorila in da bi želeli nadaljevati s podobnimi delavnicami, smo v četrtek 24.1.2019, ponovno v goste povabili gospo Andrejo Šmrgut Okrajšek iz  društva Humanitas.

Delavnice se je udeležilo 13 zainteresiranih  dijakov 1.  in 2. letnikov. Poudarek delavnice je bil predvsem na iskanju različnih rešitev, ki bi jih lahko vnesli v svoja življenja in s tem poskušali vplivati na svet, v katerem bomo živeli jutri.  Veliko smo se pogovarjali in skupaj zbirali ideje, kaj lahko naredi vsak izmed nas. Odločili smo se začeti z majhnimi koraki in na šoli  izvesti več manjših akcij, s katerimi bi  ozaveščali vrstnike in poskušali dejansko nekaj spremeniti.

Pa začnimo kar pri oblačilih. Kam s ponošenimi, starimi oblačili, ki si jih prerastel in jih ne potrebuješ več? Kaj pa če bi si ta oblačila izmenjali?

Takoj smo začeli načrtovati, kako realizirati idejo o menjalnici oblačil na gimnaziji Ptuj. Ali je mogoče izpeljati takšno akcijo na naši šoli? Mi verjamemo, da nam bo uspelo. Zakaj pa ne bi letošnjega svetovnega dneva Zemlje (22.4.) obeležili z neko konkretno akcijo? Če si za, spremljaj naša obvestila in se nam pridruži!!

Rebeka Pernat in Zala Vučak, 1.d