16. november - Mednarodni dan strpnosti natisni E-pošta

Mednarodni dan strpnosti obeležujemo 16. novembra v spomin na dan, ko so v ustavni listini UNESCA zapisali: »Če naj se mir ne razblini, mora biti izgrajen na temeljih intelektualne in moralne solidarnosti človeštva.«

Dan strpnosti smo v petek, 15. novembra, obeležili tudi na ptujski gimnaziji. Razstavo z naslovom Nestrpnost je zid med ljudmi, strpnost odpira vrata, so v avli naše šole pripravili člani UNESCO kluba in ACES tima Gimnazije Ptuj. Dijaki in profesorji so se pri izhodu iz šole sprehodili skozi razstavo, prejeli pa so tudi lističe z različnimi mislimi, modrostmi in citati, ki so jih vzpodbudili k razmišljanju o problemih in vprašanjih naše družbe. Med glavnim odmorom je po šoli odmevala skladba slovenskega raperskega dua Murat&Jose Od ljudi za ljudi.
Vsi želimo živeti v svetu, kjer smo spoštovani, sprejeti in enakovredni. Ptujski gimnazijci imamo in bomo imeli velik vpliv na oblikovanje našega okolja. Oblikujmo svet, kot ga želimo vsi. Širimo spoštovanje in solidarnost, saj je nestrpnost zid med ljudmi. Strpnost odpira vrata.

Žan Malek Petrovič, 2. a