KONFUCIJEV RAZRED NA GIMNAZIJI PTUJ natisni E-pošta

....................

.....

ŠOLSKO LETO 2015/2016

Tečaj Kitajščine – začetni in nadaljevalni
•    število šolskih ur: 60
•    število srečanj: 30
•    mentorica: Aleksandra Čurin

Tečaj kitajščine poteka v okviru projekta Konfucijeve učilnice Maribor, ki ga je omogočil Hanban, kitajski državni urad za poučevanje kitajščine kot tujega jezika. Vsako šolsko leto je možen vpis v začetni kot tudi v nadaljevalni tečaj, ki ju vodita kitajska učiteljica in slovenska sinologinja. Kitajska učiteljica razlaga snov v kitajskem in angleškem jeziku, medtem ko sinologinja poskrbi za dodatno razlago v slovenščini. Poleg učenja kitajščine vam tečaj omogoča tudi spoznavanje bogate kitajske kulture, njene zgodovine ter kitajske umetnosti, ki vam jo približamo na delavnicah kitajske kaligrafije, kitajskih vozlov, kitajskih rezank ter na delavnici kitajske hrane.
Tečajniki se lahko ob koncu šolskega leta udeležijo tudi Državnega tekmovanja iz znanja kitajščine za dijake slovenskih srednjih šol. Njihova uvrstitev med prve štiri v državi se bogato nagradi z brezplačnim tritedenskim obiskom Kitajske in udeležbo na svetovnem tekmovanju iz znanja kitajščine.
Za več informacij o tečaju lahko pišete na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

DELAVNICA KITAJSKE KALIGRAFIJE, ponedeljek, 11. 4. 2016

DRŽAVNO TEKMOVANJE V ZNANJU KITAJŠČINE, 12. 5. 2016

_____________________________________________________

ŠOLSKO LETO 2013/2014

http://kitajscinagimptuj.wordpress.com/

Dijaki Gimnazije Ptuj imamo v tem šolskem letu ponovno priložnost pobližje spoznavati kitajski jezik in kitajsko kulturo.  Izobraževanje poteka pod okriljem Konfucijevega inštituta, ki skrbi za širitev kitajščine in kitajske kulture. Vsak teden na šolo prihaja kitajska profesorica Jia, ki dijake na zanimiv način popelje v svet svoje kitajske kulture. Dijaki ne spoznavajo le jezika, ampak se srečujejo z različnimi kitajskimi tradicijami, tako da pletejo amulete, izdelujejo in se igrajo senčnega gledališča, spoznavajo kitajsko hrano ...
Ob praznovanju kitajskega novega leta so dijaki naše gimnazije pripravili predstavo senčnega gledališča, v kateri predstavijo kitajski horoskop. V predstavi se prepletata slovenski in kitajski jezik, kar gledalcem omogoča spremljanje predstave brez večjih težav.
Predstavo bodo dijaki uprizorili na praznovanju kitajskega novega leta na II. Gimnaziji Maribor v sredo, 12. februarja 2014, in v Novi Gorici v petek, 14. februarja 2014.

Priprave na izvedbo predstave senčnega gledališča