Matura natisni E-pošta

Opredelitev splošne mature

Splošna matura je izpit, ki ureja prehod med gimnazijo in univerzo. Z uspešno opravljeno splošno maturo pridobi kandidat srednjo izobrazbo in tako možnost vpisa v katerikoli univerzitetni ali strokovni študij, večinoma brez zahtevanega preizkusa znanja, potrebnega za izbiro kandidatov na univerzi.

Maturitetne izpite opravljajo vsi kandidati hkrati po enakih postopkih in pravilih ter v skladu z enakimi ocenjevalnimi merili. Z opravljeno splošno maturo kandidati dokazujejo doseganje standardov znanja, ki so določeni s cilji gimnazijskega programa ali programa maturitetnega tečaja.

DRŽAVNI IZPITNI CENTER (RIC) / Splošna matura

MATURITETNI KOLEDAR

_____________________________________

KONTAKT

Tajnica maturitetne komisije: Renata Merc Furman

Tel.: 02 748 28 17

E-mail: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Če ga želite videti, omogočite Javascript.

Sreda           10.00–11.30 in 13.30–14.30

Po dogovoru se lahko oglasite tudi v drugih terminih. Prosimo, da tajnico ŠMK kontaktirate po elektronski pošti in se dogovorite za sestanek.

_____________________________________

Predprijava k splošni maturi in k posameznemu izpitu jesenskega roka splošne mature 2019

Rok, za oddajo predprijave k splošni maturi, k posameznemu izpitu splošne mature in vlog za uveljavljanje pravic KPP na šoli, na podlagi odločbe o usmeritvi, za spomladanski in jesenski izpitni rok splošne mature 2019, je 15. november 2018. Predprijavo oddate pri tajnici ŠMK Renati Merc Furman.

Ustrezno prijavnico kupite v knjigarni ali jo poiščete na spletni strani Ministrstva za šolstvo in šport in jo natisnete. Dijaki Gimnazije Ptuj delno izpolnjeno prijavnico dobite pri tajnici ŠMK.