2. Unescov ASP-tek mladih natisni E-pošta

Informacije za tekače in navijače

SEZNAM TEKAČEV IN MENTORJEV GIMNAZIJE PTUJ

 

PROGRAM
09:00–09:30 Slavnostna otvoritev 2. UNESCO ASP teka mladih
09:30–10:00 Tek vrtcev (400 m) in razglasitev najhitrejših 3 deklet in fantov
10:00–10:30 1. triada OŠ (800 m)
10:30–11:00 2. triada (1500 m)
11:00–11:30 3. triada (1500 m)
11:30–12:00 1. in 2. letniki srednje šole (3000 m)
12:00–12:30 3. in 4. letniki srednje šole (3000 m)
12:30–13:00 Tek profesorjev
13:00 Razglasitev rezultatov po posameznih kategorijah

 

NAVODILA ZA GOSTUJOČE VRTCE, OSNOVNE IN SREDNJE ŠOLE

Vse aktivnosti  bodo potekale na startno-ciljnem prostoru, ob in na mestni tržnici. Letos sodeluje več kot 1.500 udeležencev teka. Novo ni le prizorišče, novost so tudi čipi za tekače. Z njimi ne želimo spodbujati tekmovalnosti, temveč dogodku dati podobo »pravega« teka.
Vljudno vas prosimo, da odhod na Ptuj načrtujete pravočasno. Prosimo  vas, da ste na Ptuju med 8.00 in 8.15.

PARKIRANJE: V Ptuju boste našli več  možnosti  parkiranja. Priporočamo  parkirišče pri športni dvorani Mladika (Čučkova ulica 8), kjer smo uredili možnost preoblačenja in tuširanja po teku. Dvorana Mladika se nahaja v neposredni bližini atletskega stadiona. Do mestne tržnice, kjer je  startno−ciljni prostor,  je letos možna pot izključno skozi mestni park, ker je prehod čez progo zaradi obnove zaprt. Pot traja 10 do 15 minut, odvisno od velikosti skupine. Dijaki in učitelji Gimnazije Ptuj vam bodo na parkirišču in na poti  v pomoč.

PREVZEM materiala (majic, čipov, startnih številk, kuponov za malico …) bo na mestni tržnici v lesenih hiškah, ki bodo označene. Da bo delitev tekla hitreje, smo pripravili 3 delilna mesta. Vrtci in osnovne šole boste razdeljeni na 2 delilni mesti po abecednem redu. Material morate dvigniti do 9. ure! POZOR: Natančna navodila za razdelitev čipov boste dobili pri prevzemu materiala.

MALICA: Na razpolago bodo jabolka, voda in topla malica. Malica je predvidena za vse tekače in mentorje. Prosimo, da greste na malico po zaključenem teku v svoji kategoriji. Prosimo vas, da upoštevate navodilo, da se izognemo gneči pri malici.
Za vse nejasnosti in vprašanja vam bodo na razpolago  dijakinje/dijaki in učitelji ptujske gimnazije (v rumenih in v rdečih  majicah). Če boste v zagati, jih poprosite za pomoč.

ANIMACIJA: Da med posameznimi štarti in čakanjem na zaključek ne bi bilo nikomur dolgčas,  smo pripravili animacijo za male, večje in največje od 9.00 do 13.00
•      ZABAVA Z VIKIJEM - VIKI KREMA, izdelovanje medalj
•      ŽONGLIRANJE
•      NARIŠI MI TEKAČA
•      KLOVNOVSKI ŽUR
•      POSLIKAN OBRAZ
•      FOTOGRAFIJA PRESENEČENJA
•      IGRAJMO SE S PIKAPOLONICO
•      NAPIŠI IME - KALIGRAFIJA
•      IZDELAJ in POŠLJI TEKAŠKO RAZGLEDNICO
•      SPRETNI PRSTI
•      ZUMBA, ZUMBA
•      MMMM, MASAŽA

PRED startom vsake kategorije  bodo plesalke gimnazijske plesne skupine ogrele mišice tekačev.
Če še niste prispevali svoje misli za skupno poslanico vas vabimo, da to še storite na naši spletni strani  http://unesco.gimptuj.si/

Želimo si, da bi vsi udeleženci drug drugega pri teku spodbujali, da bo vsaka kategorija imela veliko navijačev in bomo skupaj vztrajali do konca, do simbolične podelitve priznanj najhitrejšim. Družili se bomo na UNESCO ASP teku in kot unescovci smo strpni, sodelujemo,  si pomagamo in se spodbujamo. V duhu s kulturo športa za kulturo miru bomo obeležili tudi 6. april, prvi mednarodni dan športa za razvoj in mir, ki ga je razglasil UNESCO.

Pripravite tekaške copate, vreme bo, vi prinesete še smeh in veselje in tek se lahko začne!