KARIERNI KLUBI natisni E-pošta

Dijaki 3. in 4. letnikov, pridružite se kariernemu klubu!

REZULTATI DELAVNICE MLADI BI RADI

 

 

 

 

KARIERNI KLUBI
Gimnazija Ptuj in Zavod Nefiks

 

Po predstavitvenih delavnicah, ki bodo izvedene od 5. 9. do  12. 9. v okviru razrednih ur, vas vabim, da se vključite v karierni klub. Srečanja bodo 1x tedensko po pouku. Potekala bodo od septembra do decembra in so brezplačna.
Nefiks karierni klubi delujejo po različnih šolah po Sloveniji. V vsakem klubu je med 8 in 15 srednješolcev, ki se tedensko srečujejo z željo načrtovati svoje nadaljnje izobraževanje in kariero.

Namen klubov je razvoj karierne orientacije pri srednješolcih in razvoj kompetence kariernega vodenja pri študentih. Klube vodijo usposobljeni tutorji - izvajalci, ki srednješolcem pomagajo odkrivati njihove karierne potenciale, ki jih dolgoročno vodijo do zaposlitve.
V praksi to pomeni, da se skupina srečuje enkrat tedensko in najprej izpolni svoj predvideni karierni plan, nato pa si začrta, kaj vse bo počela, da bodo posamezniki ugotovili, kje se skrivajo njihovi potenciali. Odkrivanje potencialov in razvoj kompetenc poteka skozi različne vsebine, takšne, ki se smiselno dopolnjujejo s šolskimi, izvajanje pa poteka po načelih neformalnega izobraževanja.
Glavna načela, ki jim tako vodje, kakor tudi udeleženci sledijo, in ob srednješolci razvijajo svoje osebnostne lastnosti, so:
•    aktivna participacija mladih,
•    prevzemanje odgovornosti,
•    timsko delo,
•    karierni razvoj,
•    odprtost za (neformalno) učenje.

Sodelovanje v klubu je zanimivo, kreativno in polno izzivov. Ideja pa je, da bi po sodelovanju v klubu vsi vedeli, kam naprej.