Narodna izmenjava natisni E-pošta

Gimnazija Ptuj – Gimnazija Ledina, Ljubljana

Dijaki 1. c smo se 19. decembra 2014 z razredničarko Aleksandro Pal in sorazredničarko Estero Jelenko odpravili v Ljubljano. Do Gimnazije Ledina smo prispeli ob 10. 10 (sharp!) in bili prijetno presenečeni že nad sprejemom: vsi dijaki 1. a z razredničarko, gospo Alenko Vojsk, so nas pričakali pred šolo s plakatom »Ptujčani, dobrodošli!«. Narisali so tudi prav verodostojen grb mesta Ljubljana.
V učilnico smo posedli v mešanih skupinah in se pogovarjali, malo vodeno (Kaj je za nas sreča? Katere so narečne besede, ki jih eni ali drugi ne razumemo?), malo pa »kar tako« (Ocene?). Nagovorila sta nas gospa razredničarka in gospod ravnatelj. Trije dijaki so nam predstavili oddelek 1. a, zgodovino mesta in šolo, popeljali pa so nas tudi na ogled. Šola je častitljive starosti, ohranili so vse starinske detajle in dodali mladostni utrip, kot je zelena soba, kjer se sproščajo. Ja, življenje gimnazijca zna biti naporno, kjer koli živi!
Popeljali so nas tudi na ogled mesta. Ko smo se vrnili v šolo, so nas povabili še na kosilo v šolsko jedilnico.
Svet je res postal globalna vas in komuniciramo lahko z mladimi vsega sveta, prav pa je tudi, da spoznamo vrstnike iz Slovenije. Prvi del izmenjave je bil odličen, na Ptuj pa jih bomo povabili v pustnem času.

Dijaki 1. c Gimnazije Ptuj

Dijakinje Anja, Katarina, Eva in Tjaša so si v praznično okrašeni Ljubljani zaželele – snega.