Francoska bralna značka natisni E-pošta
6. 3. 2015

Dijaki od 2. do 4. letnika, ki se učijo francoščino, so znova preizkusili svoje znanje in razumevanje tega jezika v branju zgodbic.
Dijaki 2. letnika so prebrali pripoved znamenitega tatu, gentlemena Arsena Lupina (Arsène Lupin – cambrioleur gentleman) in zgodbo o najstniški ljubezni Odkritje (La révélation), dijaki 3. in 4. letnika pa zgodbo o potovanju po skrivnostnem Merlinovem gozdu (Le chant magique) in o prijateljstvu, ki ne pozna meja (Pas de frontières pour l'amitié).
Vsi dijaki 2. in 3. letnika so prebrali vsaj eno knjigo, tekmovanja pa se je udeležilo 18 dijakov. Nuša Muršič  (3. a) je prejela zlato priznanje, saj je dosegla več kot 90 odstotkov točk in se tako uvrstila tudi v nagradno žrebanje najboljših bralcev. Sreča ji je bila naklonjena, saj je prejela 2. nagrado (50 % popust na poljubno izbrano potovanje agencije TWIN zase in za spremljevalca). 11 tekmovalcev je doseglo rezultat med 50 in 89 % in prejelo priznanja za sodelovanje. Založba Mladinska knjiga, ki je organizirala tekmovanje, pa je nagradila vse udeležence tekmovanja s popustom v višini 50 EUR pri potovanjih agencije TWIN.
Najboljši dijaki
Osnovni  nivo: Ajda Lašič (2. c) in Amadej Arnuš (2. c)
Višji nivo: Nuša Muršič (3. a), Tomi Petek (3. a) in Ela Vidovič (4. b)

Tatjana Gašparič