Državno tekmovanje v znanju zgodovine natisni E-pošta

Ponovno lahko rečemo, da se zgodovina ponavlja, vsaj na ptujski gimnaziji. Ekipa treh dijakov, ki so bili najuspešnejši na januarskem šolskem tekmovanju iz zgodovine, je 2. aprila 2016 zastopala našo šolo na 15. državnem tekmovanju na Gimnaziji Brežice in dosegla izjemen uspeh. Vsi trije tekmovalci, Nuša Muršič (4.a),  Blaž Hazemali (4. b) in Nejc Ekart (3. d) so si z odličnim poznavanjem 1. svetovne vojne, ki je bila tema tekmovanja, prislužili srebrna priznanja. Podeljena so jim bila v Viteški dvorani brežiškega gradu, kjer domuje Posavski muzej.
Poudariti velja, da je tekmovalo 62 gimnazij oz. 186 dijakov. Le devet dijakov je doseglo zlata priznanja, sedemnajst pa srebrna (naši so bili med najboljšimi), kar priča o zahtevnosti tekmovalnih pol. Tudi ekipni rezultat je bil odličen. Individualnim dosežkom je potrebno dodati  še terenski del, ki so ga reševali skupaj. Dosegli so odlično peto mesto in le osem točk zaostali za zmagovalci.
Dijaki torej  nadaljujejo tradicijo uspehov šole na predmetnem področju zgodovine, za kar jim čestitamo in  obenem  pohvalimo, da so tudi  prosti čas namenili pridobivanju novega znanja.

Jelka Kokol Plošinjak, mentorica