The sounds of Gimna natisni E-pošta

Vtisi s ponedeljkovega koncerta ...

V ponedeljek zvečer, 25. 4. 2016, je Gimnazija Ptuj pripravila veliki open air koncert ptujskih gimnazijcev, ki smo ga poimenovali THE SOUNDS OF GIMNA.
Na šoli, ki je bila vedno znana po dobrih glasbenikih z željo po ustvarjanju, so vse gimnazijske glasbene skupine združile moči in v ta paket dodale še ogromno inovativnosti, energije in ustvarjalnosti. Pripravili smo koncert, ki je imel tudi dobrodelen namen in se ga je kljub hladnemu vremenu udeležilo lepo število obiskovalcev.  Organizirali smo ga v sodelovanju z Markom Soršakom, bobnarjem skupine Elvis Jackson, ki je v preteklem letu začel s projektom 20 za 20. Za kaj gre? Učenci na nekaterih osnovnih šolah nimajo možnosti igrati na določena glasbila ali pa so le-ta v slabšem stanju, zato se v sklopu projekta "Marko Soršak – Soki 20 za 20" zbirajo sredstva za nakup instrumentov. Tokrat so bile na vrsti ptujske osnovne šole in gimnazijci smo se z veseljem priključili  akciji, kot to najbolje znamo – z glasbo in inštrumenti v rokah.
Bili smo zelo uspešni in odzivi občinstva zelo dobri, zato bomo v prihodnosti še naprej pripravljali tovrstne koncerte, ki se jih glasbeniki že zelo veselimo.

Taja Islamovič, 2. a

Foto: B. Rokavec