Jesenski športni dan natisni E-pošta

Pohodni športni dan, ki smo ga izvedli v torek, 20. septembra 2016, je v letošnjem šolskem letu potekal v okolici Gimnazije Ptuj. Dijaki in dijakinje potrjujejo, da je hoja njihova priljubljena gibalna dejavnost.  Prvi letniki, ki so opravili manj zahtevno pot, so pričeli pohod pred gimnazijo in pot nadaljevali ob nabrežju reke Drave, preko Vičave, mimo Potrčeve domačije nazaj do šole. Dijaki in dijakinje drugega letnika so  prehodili pot preko peš mostu do teniškega centra »Goja« ter se vrnili po isti poti nazaj.  Starejši dijaki in dijakinje so opravili krožno pot – tretji letniki so šli po učni gozdni poti, pot nadaljevali mimo Osojnikove zadruge in se vrnili k šoli, dijaki in dijakinje četrtega letnika pa so se povzpeli na Placarjev vrh in se prav tako po poti mimo Osojnikove zadruge vrnili nazaj.
Namen športnega dne ni bil izključno razvoj osnovne pohodne vzdržljivosti, temveč tudi spoznavanje značilnosti lokalnega okolja. Gričevnata  pokrajina, ki se razprostira na obrobju mesta Ptuj, je značilnost ptujskega okolja. Nekoliko bolj sveže vreme je bilo kot nalašč za bolj odločni korak.
Učiteljici Slavica Bratuša in Alenka Plohl Podgorelec sta  skupino dijakov in dijakinj drugega letnika popeljali na gobarjenje. Za dijake, ki se iz zdravstvenih razlogov pohoda niso mogli udeležiti, smo organizirali filmsko predstavo.

Loveo Beranič