7 srebrnih na območnem Cankarjevem tekmovanju natisni E-pošta

Letos je območno tekmovanje za Cankarjevo priznanje potekalo na naši šoli. Prijavljenih je bilo 144 učencev in dijakov. Spremljalo jih je 45 mentoric.

Srebrna priznanja so dosegli naslednji dijaki naše šole: Urška Kiselak, Vida Glatz, Sara Glatz, Lara Roškar, Klara Benko, Tilen Kolar in Let Lovse.

Klara, Tilen in Let so se uvrstili še na državno tekmovanje, ki bo 10. marca 2018 na  OŠ Borcev za severno mejo v Mariboru.

Svojevrstna iztočnica za razmišljanje o letošnji temi Čud(ež)ne besede je bil uvodni program. Dramatizacijo odlomka iz romana Mojster in Margareta Mihaila Bulgakova so z mentorico Alenko Plohl Podgorelec pripravili Nuša Steiner, Tajda Špes, Let Lovse in Gal Gojčič Kralj. Zbrane tekmovalce je v imenu Mestne občine Ptuj nagovoril podžupan Marjan Kolarič, pomočnica ravnatelja Slavica Bratuša pa je vsem udeležencem izrekla dobrodošlico in jim zaželela veliko ustvarjalnosti pri pisanju.

 

Prav vsem tekmovalcem čestitamo za dosežen uspeh, uvrščenim na naslednjo raven tekmovanja pa želimo prijetno druženje s čudnim in čudežnim svetom besed tudi v prihodnje. Čakata jih poglobljena analiza obeh predpisanih literarnih del in primerjava literarnih svetov. Izkazali se bodo lahko kot kritični bralci in komentatorji fiktivnega in realnega dogajanja.

 

Marija Holc