Matematično tekmovanje natisni E-pošta

Gostili smo tudi državno matematično tekmovanje

15. marca 2018 je na vseh osnovnih in srednjih šolah potekalo šolsko matematično tekmovanje – Mednarodni matematični kenguru. Na naši šoli se je tekmovanja udeležilo 84 dijakov, kar predstavlja manjši odstotek kot v prejšnjih letih. Od tega je bilo kar 30 dijakov iz prvega letnika, 20 dijakov iz drugega, 18 dijakov iz tretjega ter 16 dijakov iz četrtega letnika. 27 dijakov je na tem tekmovanju osvojilo bronasto Vegovo priznanje. Iz prvega letnika so priznanje osvojili Miha Mesarič, Lovro Lozinšek, Vida Glatz, Ambrož Rodošek, Jure Glodež, Tjaša Šterbal, Julija Judar, Maša Bratuša, Eva Majcen in Matej Kolednik, iz drugega letnika Liza Likar, Primož Burg, Sara Glatz, Tomaž Horvat, Aljaž Potočnik in Anže Viher, iz tretjega letnika Filip Bezjak, Jerneja Burg, Veronika Čuš, Matija Žitnik, Mitja Koderman in Maks Lašič ter iz četrtega letnika Anja Šneider, Jaka Kostanjevec, Klemen Kropec, Alja Janžekovič in Katja Frlež.

Istega dne je sledilo še odbirno tekmovanje, na osnovi katerega se izberejo dijaki, ki se udeležijo državnega tekmovanja. Na odbirnem delu se je pomerilo 50 dijakov naše šole. Na tem delu  so naloge nekoliko zahtevnejše, zato dijaki potrebujejo več znanja in tudi nekaj sreče. Na državno tekmovanje sta se uvrstila Miha Mesarič iz 1. d in Matic Krepek iz 4. b.

Državno tekmovanje je potekalo 21. aprila 2018 na več lokacijah. Na Gimnaziji Ptuj smo prevzeli organizacijo za Pomursko regijo in izvedli tekmovanje za vse tri kategorije: A, B in C, torej za poklicne in srednje šole ter gimnazije. Prijazno smo sprejeli 44 tekmovalcev. Na uvodni prireditvi so se malo sprostili ob glasbenem nastopu Lize Klajnšek in Taje Islamovič. Ravnatelj Boštjan Šeruga je tekmovalcem v nagovoru zaželel, da bile naloge ravno prav lahke za dvig motivacije in ravno prav težke, da bi jim bile v izziv. Tekmovalce je spodbudil, da se potrudijo po svojih najboljših močeh in če domov že ne odnesejo zmage, vsaj dosežejo svoje cilje. Za nekatere izmed najbolj navdušenih matematikov je dan Vegovega tekmovanja eden izmed najpomembnejših dni v šolskem letu.

Aktiv matematikov