JESENSKI ŽIV ŽAV in POHOD Z ZELENIMI BALONI natisni E-pošta

 

Prostovoljci na Gimnaziji Ptuj smo se v soboto, 6. 10. 2018, udeležili Jesenskega Živ- Žav-a, ki je potekal na osnovni šoli Ljudski vrt.

Prireditev je potekala ob tednu otroka z naslovom Čebelica in njeni prijatelji žužki. Namen druženja je sodelovanje, druženje ter povezovanje Društva prijateljev mladine z otroci. Ogledali so si lahko predstavo Čebelica Debelica. Udeležili so se več tematskih delavnic, v katerih so izdelovali pikapolonice, čebelice, metulje ter si izdelali obesek iz voska. Spoznavali so proces nastajanja medu in ga tudi poskusili. Najbolj pogumni so spoznavali žive žuželke. Vrhunec pa je malčkom gotovo predstavljala hrana v obliki žuželk, ki so jo pridni prostovoljci Društva prijateljev mladine pripravljali za njih.

 

Prostovoljke tretjih letnikov smo se ta dan odpravile v Maribor na Glavni trg, kjer je potekala prireditev ob svetovnem dnevu cerebralne paralize.  Prireditev  je vodil najslavnejši slovenski reper, 6Pack Čukur. Začela se je z nagovorom mariborskega župana in predsednice društva Sonček Maribor. Po prebrani poslanici, študentke Agnes Kojc, osebe z cerebralno paralizo, katera nam je lahko v  velik navdih, smo se odpravili na simbolični pohod z zelenimi baloni po mestnih ulicah.

Spoznale smo veliko različnih ljudi, ki so nas toplo sprejeli medse, skupaj smo poklepetali, se nasmejali in pozabavali. Sodelovanje na tem dnevu je bila zelo lepa izkušnja in z veseljem se nameravamo udeležiti tudi drugih srečanj.

 

Zapisali: Sabina Tepuš, 3.dš in Urška Vrtačnik, 3.a