Zaključek projekta Mladi mladim natisni E-pošta

V petek, 29. 3. 2019, je osem dijakov Gimnazije Ptuj svojim sošolcem in ostalim dijakom šole predstavilo svoje delo v projektu Mladi mladim.

Projekt se je začel decembra 2018, ko se je zbrala skupina dijakov 3. letnikov (Maša Geč, Urška Horvat, Eva Kuhar, Teja Pečnik, Petra Peklar, Rok Ribič, Sabina Tepuš, Florian Toplak) in se sestala z idejnim vodjo projekta, evropskim poslancem Francem Bogovičem. Pri projektu sodeluje več srednjih šol iz Posavja (ETRŠ Brežice, Gimnazija Brežice, ŠC Krško) ter Gimnazija Ptuj.

Gimnazija Ptuj si je za področje raziskovanja izbrala temo Varovanje okolja. Pri tem so nam pomagala tri ptujska podjetja: Komunalno podjetje Ptuj, Javne službe Ptuj in Talum iz Kidričevega. Vsa tri podjetja je skupina dijakov obiskala in dobila celovito sliko delovanja posameznih podjetij ter spoznala njihovo skrb za varovanje okolja. Dijaki so imeli možnost sodelovati z raziskovalnim oddelkom Evropske unije, kamor so poslali svoja vprašanja in dobili temeljite odgovore.

Na petkovi predstavitvi je ekipa dijakov predstavila posamezna ptujska podjetja ter razkrila svoje ideje, kako ohraniti naš planet zelen. Predstavitev si je ogledal tudi gospod Franc Bogovič.

Junija čaka celotno ekipo izlet v tri evropska mesta (Strasbourg, Bruselj in Luksemburg), česar se zelo veselimo.

Sandra Kupčič Toplak