Svečana podelitev nemških jezikovnih diplom DSD I natisni E-pošta

V začetku letošnjega šolskega leta  se je zvrstila že peta generacija ptujskih gimnazijcev, ki je uspešno  opravila nemško jezikovno diplomo prve stopnje. Mednarodno veljaven certifikat potrjuje znanje nemščine na ravni A2/B1 in je odlična referenca pri kandidaturi za pridobitev štipendij, študijskih izmenjav, študentske prakse doma in v tujini ter pri iskanju zaposlitve pri bodočih delodajalcih. Uspešnih je bilo 24 dijakov.

Diplome so 12. 9. 2019 podelili Jens Wagner, kulturni ataše na Nemškem veleposlaništvu  v  Ljubljani, Birgit Bader, koordinatorica nemške jezikovne diplome za Slovenijo, ter ravnatelj Boštjan Šeruga. Gospod Wagner je poudaril, da znanje nemškega jezika odpira mnoga vrata in da je zelo zadovoljen, ko srečuje mlade ljudi v Sloveniji, ki so tako motivirani za učenje nemščine in dosegajo v primerjavi z drugimi državami zelo visoko raven znanja. Tudi gospa Bader se je pohvalila z zelo visokimi številkami opravljenih DSD diplom v Sloveniji, kar v svetovnem merilu postavlja Slovenijo v sam vrh. Povedala je, da se vedno rada vrača na Ptuj, saj ima nemška jezikovna diploma tukaj že zelo dolgo tradicijo. Zahvalila se je tudi profesoricam nemščine, ki že vrsto let  uspešno pripravljajo dijake na opravljanje izpita. Podelitve se je na naše povabilo udeležil tudi dr. Philipp Reisner, strokovni svetovalec za nemški jezik za vzhodno Slovenijo, ki redno sodeluje z našo šolo in večkrat na leto izvaja različne delavnice za dijake, ki opravljajo DSD II. Gospod ravnatelj je dijakom čestital za njihov uspeh in poudaril, da so lahko dober vzor svojim mlajšim vrstnikom, ki šele stopajo po njihovih stopinjah.

Podelitev so s kratkim kulturnim programom popestrile Mateja Golc, ki nas je popeljala v svet Bachove glasbe, ter Sara in Vida Glatz, ki sta zaigrali Mozartovo romanco.

Letošnji prejemniki diplom so:

Klara Benko, Jaša Bojnec, Anja Brglez, Luka Černila, Jan Drevenšek, Sara Glatz, Žiga Godicelj, Urška

Horvat, Sara Horvat , Eva Kuhar, Žiga Kolednik, Anja Kumer Polanec, Liza Likar, Valentina Lovrec,

Daša Stanka Mogu, Nataša Ozvatič, Petra Peklar, Rok Ribič, Vid Sever, Blaž Anton Šafranko, Nejc Šibila, Žan Luka Tomanič, Doroteja Turk in Miha Vindiš.

Upamo, da bodo tako uspešni tudi letošnji 3. letniki, ki bodo izpit opravljali v mesecu marcu 2020.

 

Brigita Podgoršek