Nefiks karierni dan – Prihodnost je lokalna! natisni E-pošta

Že peto leto zapored se je odvijal Nefiks karierni dan, letos 6. januarja 2020,  pod geslom »Prihodnost je lokalna!«. Tudi na Gimnaziji Ptuj smo se pridružili Zavodu Nefiks in organizirali karierni dan za dijake 3. in 4. letnikov. Doslej smo se ukvarjali s poklici prihodnosti, s pogumnimi odločitvami, z razmišljanji zakaj je študij le pot do cilja in ne cilj, kaj je uspeh v kariernih odločitvah. Letos smo se osredotočili  na možnosti in priložnosti v lokalnem okolju.

S kariernim dnem  želimo ob  paleti ostalih  aktivnosti s področja karierne orientacije  opozoriti na dejstvo, da so mladi pomemben del za lokalno okolje in da  imajo možnosti razvijanja karierne poti tudi v domačih krajih.

V ta namen smo na Gimnaziji Ptuj gostili županjo  MO Ptuj Nuško Gajšek. Dijakinjam in dijakom je  predstavila svojo karierno pot in razvojno strategijo ter zaposlitvene možnostih v lokalnem okolju.

V predstavitvi strategije razvoja in možnih zaposlitvenih priložnosti je županja poudarila možnosti novih delovnih mest s področja arheologije, gerontologije in fizioterapije,  kot tudi bolj aktivno delovanje občine, da bodo privabili  visoko tehnološko razvita podjetja tudi na Ptuj.

Na vprašanje, kaj so jo naučili oziroma kaj jo učijo mladi, pa je odgovorila: »Mladi me navdihujete s svojim uporništvom in idealizmom, da je vse mogoče.«

Pogovor je moderiral  Ambrož Rodošek, 3.a

Darja Rokavec

 

Pogovor je moderiral  Ambrož Rodošek, 3.a

 

»Small chat« z županjo