Izmenjava z Aventinus-Gymnasium iz Burghausna, 6.‒9. 10. 2011 natisni E-pošta
Ptuj, 9. 10. 2011

Od 6. do 9. oktobra 2011 smo na šoli ponovno gostili dijake (tokrat le dekleta) in profesorja Stefana Angstla iz pobratenega mesta Burghausen iz Nemčije. Letos, ko praznujemo že deseto obletnico sodelovanja, se je skupini pridružil tudi ravnatelj Wilhelm Renner.

Dijaki ob slovesu pred šolo

Po četrtkovem večernem prihodu in sprejemu je ravnateljica goste v petek v šoli tudi uradno pozdravila. Dijakinje so z gostiteljicami tri ure preživele pri pouku, profesorje pa je sprejel tudi župan mestne občine Ptuj, dr. Štefan Čelan.  Po kosilu smo se sprehodili po žal deževnem mestu in si ogledali Knjižnico Ivana Potrča, popoldne pa so si dijaki organizirali po svoje. V soboto smo se z gosti odpravili na krajši izlet v Prekmurje. Ogledali smo si mlin na Muri in se z brodom popeljali čez reko, Plečnikovo cerkev v Bogojini in tropski vrt orhidej v Dobrovniku, na poti proti Ptuju pa smo zavili še med vinograde v Jeruzalem. Sobotno popoldne smo namenili spet druženju dijakov, v sončnem nedeljskem jutru pa smo se morali že posloviti.

Glavni cilj naših izmenjav je ob vsebinsko različnem skupnem projektnem delu predvsem povezovanje mladih iz različnih jezikovnih in kulturnih okolij, spoznavanje razlik in podobnosti ter odpravljanje predsodkov in zadržkov v medsebojni komunikaciji. Kot smo lahko opazili že drugi dan, smo slednje cilje dosegli že na samem začetku in vsi se veselimo, da bomo obisk našim novim prijateljem kmalu vrnili.

V izmenajvi so sodelovali: Sara Majcenovič (2. a), Julija Henkel, Ana Ambrož, Iza Malovič, Mia Žganjar (2. d), Tomi Hojnik (2. š), Dora Kosi, Tjaša Dovečar (1. e).