Šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje natisni E-pošta

Šolsko tekmovanje za Cankarjevo priznanje  je potekalo 8. decembra 2011. V skupini  1. in 2. letnikov je tekmovalo 33 dijakov, v skupini 3. in 4. letnikov pa 27 dijakov, skupaj 60.

Tema letošnjega tekmovanja je povezana z aktualnim dogajanjem pri nas in se glasi Pisave prestolnice kulture. Za vsako skupino sta izbrani po dve besedili, za šolsko tekmovanje pa je bilo potrebno poznavanje enega avtorja in njegovega dela (1. in 2. letnik ‒ Miško Kranjec: Povest o dobrih ljudeh, 3. in 4. letnik ‒ Drago Jančar: To noč sem jo videl). Dijaki so prebrali predpisan roman in ga primerjali s filmom, izražali svoje doživljanje in vrednotenje literarnega dela, spoznavali življenje in delo avtorja, nato pa pisali spis  na književno temo.

Bronasto Cankarjevo priznanje je doseglo po 11 dijakov v vsaki tekmovalni skupini, skupaj torej 22. Na regijsko tekmovanje, ki bo 26. 1. v OŠ Mladika,  se je uvrstilo 13 dijakov: Sanja Špindler (2. g), Anja Lepej (1. e), Lucija Vilčnik(1.c), Tjaša Gerečnik(), Jakob Murko (2. d), Ana Žuran (1. c), Anja Vesenjak (1. c), Luka Medic (1. c), Ingrid Marovič (3.), Klemen Lovenjak (4. e), Špela Bezjak (), Vito Vidovič Bintchende (3. e), Julija Geč (4. e). Dijake so na tekmovanje pripravljale mentorice, učiteljice slovenščine.