Na obisku v Burghausnu natisni E-pošta

V četrtek, 19. 1. 2012, se je sedem ptujskih gimnazijk v spremstvu profesoric Mateje Potrč in Suzane Maltar odpravilo na štiridnevno izmenjavo v Burghausen.

Udeleženci izmenjave

Vožnja je trajala približno šest ur, vmes smo imeli tudi postanek. Ob pol dveh popoldne, ko smo prispele na Aventinus Gymnasium, so nas že čakale naše gostiteljice. Ponovno snidenje z njimi je bilo zelo veselo, saj smo jih Ptujčanke že gostile v lanskem oktobru in smo se razveselile znanih obrazov. Po kosilu je sledil ogled gradu, s katerega smo občudovali čudovit razgled na staro mestno jedro. Preostanek popoldneva smo imele prosto in preživele smo ga z našimi gostiteljicami in njihovimi družinami. Naslednji dan smo nekaj ur preživele pri pouku in spoznavale, kako poteka njihov šolski vsakdan. Opazile smo številne podobnosti in  tudi nekatere razlike. Sledil je zelo prijazen sprejem ravnatelja in manjša pogostitev, nato pa smo se odpravili na ogled starega mestnega jedra in ogled občine, kjer smo videli uokvirjen ptujski grb, saj sta Ptuj in Burghausen že deset let pobrateni mesti. V soboto zjutraj smo imele enourni ogled romarskega središča Alttöting, popoldne pa smo preživele v družbi naših gostiteljic. Nekatere smo se z vlakom odpravile v München, bavarsko prestolnico, kar je bilo seveda nepozabno. Pred slovesom smo zvečer imeli še poslovilno večerjo v tipični bavarski restavraciji.
Napočila je nedelja, naš dan odhoda, in s težkim srcem smo se pred Aventinus Gymnasium poslovile od naših gostiteljic in njihovih družin ter se podale proti domu. Lahko rečem, da  smo na ekskurziji malo izpopolnile svojo nemščino, se naučile veliko stvari o Burghausnu, poglobile naša prijateljstva in sklenile tudi nova. Preživele smo nepozabne trenutke, ki se jih bomo še dolgo spominjale.

Na sprehodu po Burghausnu


Iza Malovič, 2. d