Izmenjava • Nemčija, Moldavija natisni E-pošta

V četrtek, 9. 2. 2012, smo za goste iz Nemčije in Moldavije v kulturni dvorani pripravili sprejem s predstavitvijo šole, Ptuja in Slovenije ob spremljavi slovenskih narodnih melodij in kot je v tem pustnem času primerno, ob plesu in glasnem pozvanjanju zvoncev naših kurentov. Gostje so nam predstavili svoji deželi, še posebej pa smo se razveselili njihovih tradicionalnih plesov v ljudskih nošah, s katerimi se bodo Ptujčanom in drugim obiskovalcem predstavili na 1. Medcelinskem Etnofestu v soboto, 11. 2. 2012.

Druženje smo nadaljevali v dveh ustvarjalnih delavnicah. Moldavski in del slovenskih dijakov se je lotilo izdelovanja prapora. Ptujčani smo izdelali gimnazijski prapor s sončnico, moldavskim vrstnikom in njihovim profesoricam pa smo naročili, naj pustijo domišljiji prosto pot in izdelajo prapor, ki jih bo najbolje predstavil kot naše moldavske vrstnike in prijatelje. Dijaki iz Nemčije in del slovenske skupine se je zabaval v plesni delavnici. Preplesali so nekaj ljudskih plesov, hkrati pa so se pripravljali še za sobotni nastop.

V popoldanskih urah smo goste popeljali po ptujskih ulicah starega mestnega jedra in seveda na ptujski grad, kjer smo jim pokazali zaklade našega muzeja.