Zlato priznanje za spomine Angele Arnuš natisni E-pošta

Na letošnjem 47. srečanju mladih raziskovalcev Slovenije so štiri dijakinje naše gimnazije dosegle 1. mesto in zlato priznanje.

Leta 2010 smo od ge. Silvestre Brodnjak prejele fotokopiran izvod rokopisa spominov ANGELE ARNUŠ. Šest dijakinj je naslednje leto prepisovalo rokopis, nato pa so se 4 dijakinje (Špela Bezjak, Anja Hribar, Rebeka Kovačec in Eva Vojsk) iz 4. a- in 4. b-razreda lotile preučevanja družinskih razmerij, zgodovinskih dogodkov v Gorišnici, šeg, opravil, pesmi in pregovorov, kakor jih je zapisala Angela.
Z raziskovalno nalogo smo sodelovale na področnem tekmovanju mladih raziskovalcev v Majšperku. 6. aprila 2013 sta obe nalogi dosegli srebrno priznanje in se uvrstili na republiško tekmovanje. Za to tekmovanje, ki je potekalo v Murski Soboti 20. maja 2013, smo združile obe nalogi v eno in dosegle 1. mesto in zlato priznanje.
9. junija je v Cankarjevem domu potekala slovesna podelitev priznanj. Udeležile so se je vse 4 tekmovalke, obe mentorici, profesorica Slavica Bratuša in profesorica Darinka Čretnik, ter gospa Silvestra Brodnjak, ki nas je zvesto spremljala na vseh tekmovanjih. Ves čas je tudi fotografsko beležila dogodke. Naš uspeh in Angeline spomine bomo predstavile tudi na občinski proslavi v Gorišnici 14. julija letos.

Darinka Čretnik, prof.

 

Spominska fotografija s predsednikom države Borutom Pahorjem