Prostovoljstvo na Gimnaziji Ptuj v šolskem letu 2014/2015 natisni E-pošta
POROČILO 2014/2015

VABILO K SODELOVANJU

Načrtovane dejavnosti v šolskem letu 2014/15

Oktober 2014
•    JESENSKI ŽIV ŽAV (5. 10. 2014)
Prostovoljci na Gimnaziji Ptuj se vsako leto v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Ptuj aktivno vključujejo v izvedbo Jesenskega Živ Žav-a.
Kot prostovoljci so vključeni v različne ustvarjalne dejavnosti, ki so namenjene otrokom iz celotne Mestne občine Ptuj in širše okolice.
Več informacij:www.dpm-ptuj.si/

•   SIMBIOZ@ (13.–17. 10. 2014) PRISPEVEK
Simbioz@ je postala vseslovenska akcija računalniškega in internetnega opismenjevanja. Akcija Simbioz@ je razvila model računalniških delavnic za starejše, kjer se le-ti učijo od mladih in v enem tednu spoznajo osnove uporabe računalnika. Delavnice temeljijo na medgeneracijskem sodelovanju in prenosu znanja mladih na starejše.
Več informacij: http://www.simbioza.eu/sl/2013/stran/simbioza-sole
Simbioz@ - šola 2014

•    DAN ODPRTIH VRAT »Sonček – Društvo za cerebralno paralizo Ptuj–Ormož« PRISPEVEK
Na svetovni dan cerebralne paralize, 2. oktobra, s prostovoljci obiščemo VDC (Varstveno delovni center) Sonček Ptuj. Varovanci nam predstavijo svoje dejavnosti in izdelke. Ta dan preživimo skupaj v prijetnem družabnem vzdušju ob glasbi, pogovoru in izmenjavi izkušnj.
Več informacij: http://www.soncek.org/drustva/

December 2014
•    VESELI DECEMBER

Prostovoljci Gimnazije Ptuj vsako leto z Društvom prijateljev mladine Ptuj sodelujejo pri izvedbi Veselega decembra. Prostovoljci so aktivno vključeni v izvajanje različnih dejavnosti za otroke iz mesta in širše okolice. Sodelujejo pri ustvarjalnih delavnicah, z otroki zaplešejo, jim pripravijo predstavo in skupaj pričakajo dedka Mraza in teto Zimo.
Več informacij:www.dpm-ptuj.si/

•    BAZAR (v okviru projektnega tedna)
Na šolskem bazarju bodo prostovoljci po simbolni ceni prodajali izdelke, ki jih bodo dijaki naše šole izdelali v okviru projektnega tedna. Namen bazarja je, da zbrana sredstva namenimo za dejavnosti tistih dijakov, ki se jih zaradi različnih razlogov ne morejo udeležiti (ogled gledališke predstave, strokovne ekskurzije, ipd.).

Februar 2015
•    OTROŠKA MAŠKARADA
PRISPEVEK
Prostovoljci Gimnazije Ptuj skupaj z Društvom prijateljev mladine Ptuj sodelujejo pri organizaciji pustnega rajanja za otroke. Skupaj z otroci se našemijo in rajajo po mestnih ulica in v karnevalskem šotoru na Ptuju.
Več informacij: www.dpm-ptuj.si/April 2015
•    AGENDA 21 NOW!

Je mednarodna spletna konferenca, ki se odvija vsako leto in traja 24 ur. Vanjo se vključujejo mladi iz različnih držav.
Več informacij: www.agenda21now.org

Maj 2015
•    POMLADNA VETRNICA

Vsako leto ob koncu šolskega leta poteka  tradicionalna pomladna vetrnica v sodelovanju z Društvom prijateljev mladine Ptuj. Prostovoljci Gimnazije Ptuj pomagajo pri njeni izvedbi. Kot prostovoljci se vključujejo v različne ustvarjalne delavnice, gledališke predstave in plesne nastope, ki so namenjeni otrokom vseh starostnih skupin.
Več informacij: www.dpm-ptuj.si/

Junij 2015
•    FESTIVAL INTEGRACIJE (Zavod dr. Marijana Borštnerja Dornava)

Vsak konec šolskega leta Zavod dr. Marijana Borštnerja Dornava priredi družabno srečanje pod naslovom Festival integracije.  Na srečanje so povabljeni vsi prostovoljci, ki  sodelujejo z Zavodom celo šolsko leto. Na tem srečanju poteka druženje vseh udeležencev v prijetnem vzdušju ob različnih družabnih igrah, ki se odvijajo na prostem.
Več informacij o instituciji, s katero sodelujemo, lahko preberete na: www.zavod-dornava.si/

CELOLETNE DEJAVNOSTI
•    Sonček Ptuj (tedensko obiskovanje varovancev)
•    Dom upokojencev ( tedensko obiskovanje varovancev)

Skupina prostovoljcev tedensko obiskuje varovance Doma upokojencev in društva »Sonček«.
Namen srečanj je, da prostovoljci s svojim rednim obiskom tako starostnikom kot osebam z motnjami v razvoju polepšajo in obogatijo njihov vsakdan. Z njimi se družijo in sodelujejo pri različnih aktivnostih.  
Več o institucijah, s katerima sodelujemo, lahko preberete na:
www.dom-upokojencev.si/
http://www.soncek.org/drustva/

Prostovoljstvo v Domu upokojencev Ptuj

•    Zavod dr. Marijana Borštnerja Dornava (druženje ob različnih aktivnostih) PRISPEVEK 1PRISPEVEK 2
Letos bomo drugo leto zapored sodelovali z Zavodom Dornava. Na naših srečanjih se naši prostovoljci družijo z varovanci Zavoda. Skupaj preživijo kratek čas in sodelujejo na različnih  tematskih področjih (npr. jesensko ustvarjanje, pričarajmo si praznično decembrsko vzdušje, izdelava pustnih mask …).
Več informacij o instituciji, s katero sodelujemo: www.zavod-dornava.si/

•    Vrtec Ptuj (aktivnosti v sodelovanju s  Knjižničnim klubom – Dotik knjige)
Namen sodelovanja z Vrtcem Ptuj je druženje različnih generacij in medsebojno sodelovanje.
Več informacij o Vrtcu Ptuj: www.vrtec-ptuj.si/

•    Gimnazija Ptuj
Skozi vso šolsko leto se bodo prostovoljci vključevali tudi v različne druge aktivnosti, ki se bodo izvajale na šoli.