USPEŠNI NA MATEMATIČNEM TEKMOVANJU

Dijaki, ki imajo radi matematične izzive, so se imeli tudi letos možnost preizkusiti na šolskem tekmovanju iz matematike, ki je bilo 16. marca.

Med 48 dijaki, ki so reševali naloge Evropskega matematičnega kenguruja, je 16 dijakov prejelo bronasta priznanja. Prejemniki bronastih priznanj so: Miha Vaupotič iz 1. b, Pia Zemljarič iz 1. d, Martin Kropec iz 1. c,  Andraž Petrovič iz 1. d,  Nik Leben iz 1. d, Urh Šajtegl iz 1. b, Gašper Sužnik iz 1. c, Lana Vindiš iz 1. d, Tomaž Holc iz 2. d,  Andraž Kolarič iz 2. b,  Žan Sorger iz 2. b,  Lara Bezjak iz 2. b, Sandro Čeh iz 3. š,  Barbara Kropec iz 3. b, Luka Hodnik iz   4. a in Gašper Vrtačnik iz 4. b.       

Za uvrstitev na državno tekmovanje pa je bilo treba pokazati znanje matematike še na odbirnem delu tekmovanja, kjer so naloge že precej zahtevne. Po seštevku točk na obeh delih tekmovanja se je na državno tekmovanje uvrstilo 6 dijakov: Leja Jakolič in Miha Vaupotič iz 1. b,  Andraž Petrovič iz 1.d, Tomaž Holc iz 2. d, Aljaž Habjanec iz 3. š  in Luka Hodnik iz 4. a. Državno tekmovanje je potekalo 22. aprila na Gimnaziji Murska Sobota. Dijaki so se uspešno spopadli s težkimi matematičnimi nalogami in Miha Vaupotič, Tomaž Holc ter Luka Hodnik osvojili srebrna Vegova priznanja.

Aktiv matematikov čestita vsem uspešnim tekmovalcem, še posebej pa prejemnikom srebrnih priznanj.         

Mateja Šilak

(Visited 100 times, 1 visits today)