SPOMLADANSKI ROK MATURE 2014 PDF natisni E-pošta

Vsi kandidati, ki izpolnjujete pogoje za opravljanje mature v spomladanskem roku, boste opravljali izpite v skladu z maturitetnim koledarjem, ki je objavljen na oglasni deski.

•    Vsi izpiti se pričnejo pisati ob 9.00. V šolo pridete ob 8.30. Vse stvari, ki niso povezane z izpitom, boste odložili v učilnico, ki bo objavljena, ali v omarice. Pri sebi ne smete imeti mobilnih telefonov ali drugih elektronskih naprav. Izklopljene mobilne telefone lahko odložite pri nadzornih učiteljih na hodniku ali pri tajnici ŠMK Suzani Maltar.
•      Pri sebi morate imeti dokument s sliko. Prosimo, da upoštevate izpitni red.
•    Kandidati, ki ne izpolnjujete pogojev za opravljanje mature v spomladanskem roku, se morate znova prijaviti na maturo, če jo želite opravljati v jesenskem roku. V primeru, da ne opravite uspešno popravnih izpitov v junijskem roku, jih lahko opravljate še v avgustovskem in opravljate maturo v avgustovskem roku po uspešno opravljenih popravnih izpitih. Na jesenski rok mature se lahko prijavite  že konec junija, najkasneje pa do 15. julija 2014.

ŽELIMO VAM VELIKO USPEHA!

 
Potepanje po Ptuju in Slovenj Gradcu PDF natisni E-pošta
Narodna izmenjava dijakov 1. d Gimnazije Ptuj in 1. a Gimnazije Slovenj Gradec

V četrtek, 24. 4. 2014, smo dijaki 1. d-oddelka nestrpni in polni pričakovanj pred šolo pričakali naše goste  iz Slovenj Gradca. Predstavili smo jim zgodovino Ptuja, zgodovino naše šole in naš razred. Sprva smo bili sramežljivi, ko pa smo se morali razdeliti v skupine in se podati po ptujskih ulicah, smo hitro navezali stike. Prelevili smo se v vodiče in gostom predstavili najpomembnejše znamenitosti Ptuja. Vsaka skupina je opravila vnaprej določeno pot, na kateri smo poiskali zanimive stavbe, spomenike in detajle mesta in se ob njih fotografirali. Seveda smo jim pokazali tudi kje preživljamo čas po pouku. Po kosilu smo iz slik, ki so nastale med našim sprehodom po Ptuju, izdelali dva spominska albuma. Enega za nas in drugega za goste. V popoldanskih urah smo se s težavo razšli, saj so se med nami že v samo enem dnevu spletle prijateljske vezi.  Vendar je bilo vse lažje ob misli, da jim že naslednji dan obisk vrnemo.
Slovenjgradčani so se v petek predstavili  z bogatim programom. Naučili smo se nekaj koroških pesmi in veliko izvedeli o Slovenj Gradcu in svojih gostiteljih.  Prav tako smo se sprehodili po Slovenj Gradcu in si ogledali njegove znamenitosti. Ogledali smo si šolo, nekateri pa so se zabavali celo na bowlingu.  Po kosilu smo si ogledali  Rudnik Mežica. Kot pravi rudarji smo se z vlakcem zapeljali v rudnik in ob zanimivem vodstvu spoznali življenje rudarjev in zgodovino pridobivanja rude. Pozno popoldan smo se razšli polni vtisov in novih prijateljstev.

Ana Ljubec Kovač, 1. d

Iz našega albuma ...

Več ...
 
Ruska bralna značka PDF natisni E-pošta

Na Gimnaziji Ptuj so letošnji dijaki drugih letnikov že petnajstič zapored lahko izbrali ruščino kot izbirni predmet. Pred 15 leti nas je v Sloveniji ruščino poučevala le peščica učiteljev, tudi dijakov, ki so se učili tega jezika, je bilo relativno malo. Na naši šoli je prva skupina rusistov štela 7 dijakov, v letošnjem šolskem letu pa kar 53. Mislim, da je prav bralna značka uspešno opravila svoje poslanstvo in približala jezik srednješolcem.  
Glavni literarni liki obveznih tekstov so prav mladostniki, ki živijo v svetu, kjer pomembno vlogo pri navezovanju stikov igrajo družabna omrežja. Le kako bi se sicer Žan iz Pariza in Lena iz Moskve zaljubila? Prebrali smo tudi, kdo je Maši s svojim mučenjem strun na kitari kratil spanec.
Teksti so skratka ravno prav dolgi, ravno prav zanimivi, ravno prav zahtevni, da je bralno značko osvojilo kar 37 dijakov.
Iskrene čestitke vsem!

Tatjana Pichler, prof. ruščine

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 8 od 257