Napoved dogodkov, 26.–31. 5. 2014 PDF natisni E-pošta

Več ...
 
V finalu slavila 2. š in 1. d PDF natisni E-pošta

V četrtek, 22. maja 2014, je v telovadnici Gimnazije Ptuj potekal finale v malem nogometu in odbojki. Prireditev se je začela že ob 13.20. Ker je bil finale zadnja prireditev v organizaciji dijaške skupnosti v tem šolskem letu, je vsem dijakom odpadla zadnja ura pouka.
Zbrane v telovadnici sta najprej pozdravila predsednik dijaške skupnosti Žan Merc in gospa ravnateljica Melani Centrih. Po uvodnem govoru je športni organizator Tim Pučko razložil, kako bosta potekali obe finalni tekmi. Najprej sta igrali ekipi oddelkov 2. š in 1. b. V malem nogometu je prepričljivo zmagala ekipa 2. š oddelka z rezultatom 4 : 0. Sledila je tekma v odbojki, ki so jo igrala dekleta iz 1. c in 1. d. Slednja so pometla s konkurenco z rezultatom 2 : 0.

Obe zmagovalni ekipi sta za nagrado prejeli brezplačne kupone za pice. Zmagovalnima ekipama čestitamo za uspeh, vsem ostali sodelujočim pa želimo več športne sreče v prihodnjem šolskem letu!

Saša Milošič, 3. d 
Na Gimnaziji Ptuj imamo tudi uspešne matematike PDF natisni E-pošta

V šolskem letu 2013/14 so dijaki Gimnazije Ptuj preizkusili svoje znanje matematike tudi na matematičnem tekmovanju. Tekmovanje, ki ga organizira DMFA Slovenije, poteka na treh ravneh. Naši dijaki se matematičnih tekmovanj vedno radi udeležijo in kot vsako leto so bili tudi letos na vseh ravneh tekmovanja zelo uspešni. Na šolskem tekmovanju, ki je potekalo 20. marca 2014, so sodelovali 103 dijaki in kar 32 jih je osvojilo bronasta Vegova priznanja. Izmed teh dijakov se jih je 18  uvrstilo na regijsko tekmovanje, ki je bilo 2. aprila - tokrat na naši šoli. Tudi z rezultati na tej ravni smo zadovoljni, saj je 12 dijakov osvojilo srebrno priznanje. Dobitniki srebrnih priznanj so: Andrej Toplak in Primož Kosi iz 1. letnika, Jana Habjanič, Mitja Kostanjevec  in Nuša Muršič iz 2. letnika, Lea Gašparič, Luka Medic in Miha Zupanič iz 3. letnika ter Vid Erčevič, Jernej Leskovar, Jakob Murko in Eva Zmazek iz 4. letnika. Izmed teh so bili Andrej Toplak, Luka Medic, Miha Zupanič, Vid Erčevič in Jernej Leskovar  izbrani tudi za državno tekmovanje, ki je bilo letos 12. aprila v Mariboru. Izredno veseli smo, da so kar štirje od petih dijakov, ki so se tega tekmovanja udeležili, osvojili zlato priznanje. To so Andrej Toplak, Luka Medic, Miha Zupanič in Jernej Leskovar.
Vsem prejemnikom priznanj čestitamo!

Aktiv matematikov Gimnazije Ptuj

 
<< Začetek < Prejšnja 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Naslednja > Konec >>

Stran 10 od 257