OBVESTILO PDF natisni E-pošta

Nemška bralna značka

V petek 9. 3. 2012, bo ob 13.20 tekmovanje iz nemške bralne značke Epi Lesepreis. Razporeditev dijakov po učilnicah je objavljena na oglasni deski. Vabljeni!

 
S potepanja po Singapurju PDF natisni E-pošta
Singapur, 6. 3. 2012

Že od nedelje se podimo po mestni državici Singapur in spoznavamo novo kulturo, navade in predvsem precej drugačen način življenja. Vroč in vlažen zrak, ki visi nad nami zaradi neposredne bližine ekvatorja, nam je po dolgi, mrzli zimi v Sloveniji prinesel prijetno spremembo, ki pa nas zaradi neprilagojenosti včasih tudi zelo izčrpa. Ko smo prispeli in se po prvem dnevu šele dobro zavedli, da smo v resnici tu, smo doživeli precejšen kulturni šok. Singapur niso le visoke stolpnice in nepregledna betonska džungla. Po celotni državi je veliko tropskega zelenja in zaradi velike prenaseljenosti izrabijo vsak košček površine, da zasadijo kako drevo. Zvezde na nočnem nebu smo resda lahko prešteli na prste ene roke, na drugi strani pa morje mestnih luči nariše pravo čarovnijo.
Spoznali smo tudi kanček šolskega sistema, ki je precej drugačen od našega. Dragi gimnazijci, srednješolci v Singapurju se vsako jutro zberejo, zapojejo državno himno in ravnatelja ob začetku njegovega govora vsi v en glas pozdravijo. Iz množice ne izstopamo le zaradi svetlih las in polti, pač pa tudi zato, ker smo edini, ki ne nosimo svetlomodrih šolskih uniform, ki preplavijo hodnike ob vsakem zvonjenju.
Čeprav smo šele pred kratkim prispeli, smo videli in doživeli že veliko novega, drugačnega, zanimivega, prijetnega, pa tudi manj prijetnega. V naslednjem tednu se nam še veliko obeta, več pa bomo delili z vami, ko se vrnemo v domače šolske klopi.

Tadeja Vaupotič


 
Rezultati državnega tekmovanja v znanju nemščine PDF natisni E-pošta
Državno tekmovanje v znanju nemščine je potekalo 14. 2. 2012 na Gimnaziji Velenje. Najuspešnejši ptujski gimnazijec je bil po lanskoletnem uspehu, ko je premagal vse konkurente, ponovno Vid Baklan, dijak 3. c (mentorica Brigita Podgoršek). V skupini E (2. tuji jezik/3. letnik) je dosegel 7. mesto in prejme zlato priznanje.  Ostali dijaki, ki so se uvrstili na državno tekmovanje (Monika Mernik, Sandra Potočnik, Jan Pihler, Peter Vesenjak, Žan Belšak, Melani Hentak, Mia Žganjar, Patrick Škrinjar, Amadeja Čuš in Neva Kumer), prejmejo srebrna priznanja.
Za dosežen uspeh vsem iskreno čestitamo!
 
<< Začetek < Prejšnja 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 Naslednja > Konec >>

Stran 554 od 631