Comenius / Ptujski gimnazijci na Norveškem PDF natisni E-pošta

V ponedeljek, 6. 2. 2012, smo v zgodnjih jutranjih urah prispeli v Askim na Norveškem, kjer so nas domačini zelo toplo sprejeli. Zjutraj smo se udeleženci izmenjave iz Španije, Grčije, Nizozemske, Estonije, Italije, Slovaške, Slovenije in seveda gostitelji iz Norveške zbrali v kulturnem domu na otvoritveni slovesnosti.

Več ...
 
Z gosti po Sloveniji PDF natisni E-pošta

Dijake in profesorje iz Španije, Slovaške (Comenius) in Moldavije (gostovanje na Kurentovanju 2012), ki jih gostimo v tem tednu, smo danes popeljali po Sloveniji. V sončnem prazničnem dnevu so občudovali Ljubljano in Bled.

Več ...
 
Prešernov dan PDF natisni E-pošta

PREŠERNOV DAN – 8. februar je osrednji slovenski kulturni praznik, ki ga praznujemo na obletnico smrti največjega slovenskega pesnika Franceta Prešerna. Ta dan na osrednji državni proslavi podelijo Prešernove nagrade in nagrade Prešernovega sklada za vrhunske dosežke na področju umetnosti v Sloveniji.

Na Gimnazinji Ptuj bomo praznik obeležili s prireditvijo, ki so jo ustvarjalci naslovili Dialog med filozofi in umetniki. Mentorice so profesorici Estera Jelenko in Vida Otič ter profesorica pripravnica Eva Milošič.

Več  o Francetu Prešernu na:

 
<< Začetek < Prejšnja 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 Naslednja > Konec >>

Stran 554 od 622