Podelitev nemških jezikovnih diplom PDF natisni E-pošta

Letos je nemško jezikovno diplomo (DSD II) opravljala že 12. generacija ptujskih gimnazijcev. 15. maja 2012 je na slavnostni podelitvi v kulturni dvorani Gimnazije Ptuj diplomo prejelo 20 dijakov 4. letnikov, od leta 2000, ko je bil izpit za pridobitev diplome v Sloveniji izveden prvič, pa je bilo uspešnih že 369 ptujskih dijakov. Diplome sta z ravnateljico Melani Centrih dijakom izročila dr. Reinhald Zühlke, strokovni svetovalec za DSD za Slovenijo in dr. Boris Menrath, regionalni koordinator za jugo-vzhodno Evropo. V kulturnem programu, prepletu giba, glasbe in besed (z dijaki sta ga pripravili Dobrinka Voršič Rajšp in Renata Merc Furman), pa so dijaki pokazali, da ne obvladajo le jezika, pač pa dobro poznajo tudi kulturo in umetnost nemškega govornega področja.

Prejemniki diplom, dr. Reinhald Zühlke, dr. Boris Menrath, Melani Centrih in Anke Scholz

Več ...
 
V Moldaviji PDF natisni E-pošta

Februarja 2012 je enajst dijakov Gimnazije Ptuj gostilo svoje sovrstnike iz Moldavije. In v ponedeljek, 7. maja, smo se dijaki gostitelji skupaj s profesorji Alenko Ketiš, Slavico Bratuša in Gorazdom Ojsterškom v popoldanskih urah odpravili na dolgo pot proti Moldaviji.

Več ...
 
Državno tekmovanje v znanju angleščine PDF natisni E-pošta

Vsako šolsko leto društvo IATEFL po Sloveniji organizira regijska tekmovanja v znanju angleščine, najboljši dijaki pa se uvrstijo na državno tekmovanje. Med temi je bil letos tudi dijak Gimnazije Ptuj MAJ AMBROŽIČ iz 3.b (mentorica Manja Bratuž), ki se je tudi na državnem tekmovanju, ki je potekalo 19. 3. 2012 v Ljubljani, odlično odrezal in osvojil bronasto priznanje. Čestitamo!

Manja Bratuž

 
<< Začetek < Prejšnja 551 552 553 554 555 556 557 558 559 560 Naslednja > Konec >>

Stran 554 od 654