Dijaki, ki želite med šolskim letom imeti malico, si natisnite prijavnico in pogodbo. Izpolnjeni prinesite v kabinet za malico med uradnimi urami.


NOVA CENA ŠOLSKE MALICE

Z Ministrstva za vzgojo in izobraževanje smo bili 23. 8. 2023 z okrožnico obveščeni, da se s šolskim letom 2023/2024 spreminja cena šolske prehrane, in sicer iz prejšnjih 2,73 €/dan pouka na 3,60 €/dan pouka.


PRIJAVNICA

POGODBA

Podatke o višini subvencije bo šola pridobila od Centra za socialno delo.


URADNE URE

TOREK: 10.30 – 11.45 in PETEK: 10.30 – 11.45


NAVODILA

PRIDOBITEV GESLA, SPREMINJANJE MENIJEV IN ODJAVA ZA DOLOČEN DAN
se uredi preko e-Asistenta.

ODJAVA
Dijaki, ki bi želeli odjaviti malico za celotno šolsko leto, natisnite obrazec za odjavo malice in ga podpisanega prinesite v času uradnih ur. Dijak bo od malice odjavljen v roku treh dni od prejema odjave. OBRAZEC ZA ODJAVO

 

S 1. septembrom 2008 so srednje šole dolžne dijakom ponuditi topel obrok v primernem okolju in primernem časovnem okviru glede na dijakov urnik. Tople obroke za dijake Gimnazije Ptuj pripravlja SLOREST, ki izpolnjuje vse zahteve razdeljevanja tople hrane in nadzora nad živili ter zagotavlja svojo kakovost s HACCP certifikatom. Vsak dan so dijakom na voljo 3 meniji. Pri sestavljanju jedilnika sledi napotkom in Praktikumu za pripravo jedi, ki jih je izdalo Ministrstvo za šolstvo in šport Republike Slovenije. Od jeseni 2009 poteka razdelitev prehrane v prenovljeni jedilnici Šolskega centra Ptuj, dijaki pa uporabljajo računalniški sistem naročanja hrane.

Za morebitna vprašanja in informacije smo vam na voljo na št. 02 748 28 19 ali elektronski pošti:

mojca.ceh@guest.arnes.si

Pravila šolske prehrane Gimnazije Ptuj

 

POGOSTA VPRAŠANJA

Kako se prijavim na malico?

Izpolnjeno in podpisano prijavnico in dva izvoda pogodbe na šolsko prehrano oddaš v kabinet za šolsko prehrano (učilnica 4) v času uradnih ur. Prijavnico in pogodbo najdeš na spletni strani Gimnazije Ptuj. https://www.gimptuj.si/prehrana/

 

Izgubil/a sem ključ za malico. Kje dobim novega?

Nov ključ dobiš v kabinetu za šolsko prehrano (učilnica 4) v času uradnih ur.

 

Ali že obstaja subvencionirana malica?

Da, obstaja, vendar o subvenciji odloča center za socialno delo. Za vse informacije se zato obrni nanje.

 

Starši so zaprosili za subvencionirano prehrano, vendar odločbe še nismo dobili. Ali lahko imam subvencionirano malico med tem časom?

Ne. Malico plačuješ po polni ceni, ko pa dobiš odobreno subvencijo, poračunajo tudi za nazaj, če je tako opredeljeno v odločbi, ki jo izda center za socialno delo.

 

Konec januarja sem dobil/a odločbo o subvencionirani malici. Ali je ta odločba dovolj, da imam subvencionirano malico?

Samo odločba o subvencionirani malici je premalo, da boš prejel/a malico. Potrebno je izpolniti PRIJAVNICO in POGODBO ZA ŠOLSKO PREHRANO (glej zgoraj), saj tako določa Zakon o šolski prehrani. Šele ko oddaš prijavnico in pogodbo za šolsko prehrano, boš lahko prejel/a subvencionirano malico.

 

Danes nisem bil/a v šoli, ker sem zbolel/a. Malice nisem uspel/a pravočasno odjaviti. Ali moram malico plačati?

Da, malico za 1. dan odsotnosti se plača, kot da bi bil/a v šoli. Za naslednje dni pa jo, prosim, odjavi preko spletnega portala eAsistent ali na e-naslov: mojca.ceh@guest.arnes.si

 

Kdaj me šola odjavi od malice?

Šola dijake odjavi od malice, kadar so na športnem dnevu, tekmovanjih iz znanja, športnih tekmovanjih, kulturnih dogodkih, strokovnih ekskurzijah in mednarodnih izmenjavah. Kljub vsemu pa je dobro, da se od malice odjaviš tudi sam.

 

(Visited 7.149 times, 2 visits today)