Državno tekmovanje iz znanja nemščine PDF natisni E-pošta

V torek, 2. marca 2010, je na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz znanja nemščine. Na državno tekmovanje se je uvrstilo pet dijakov 2. letnika in en dijak 3. letnika Gimnazije Ptuj, ki se učijo nemščino kot drugi tuji jezik. Dijakinja Anja Furjan (2. e) je osvojila zlato priznanje, vsi ostali tekmovalci, Jurij Vesenjak (2. c), Alen Šmid (2. c), Severin Cipot (2. d), Ana Munda (2. g), Jernej Robin (2. g) in Denis Mlinarič (3. f), pa prejmejo srebrna priznanja.
Dijake je na tekmovanje spremljala profesorica Tatjana Gašparič.

 
DOSEGLI DRUGO MESTO PDF natisni E-pošta

Leto 2010 je Evropsko leto boja proti revščini in socialni izključenosti. Evropa v šoli je razpisala 11. natečaj, ki se ga je udeležila tudi Gimnazija Ptuj.
V Sloveniji natečaj, ki poteka v Evropi že od leta 1953, organizira 30-članski Nacionalni odbor, ki deluje v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije
in v katerem sodelujejo zainteresirane nevladne in vladne organizacije, delujoče na področju mednarodnega sodelovanja, izobraževanja, evropskih povezav, mladine ter učitelji iz osnovnih in srednjih šol, prav tako pa tudi predstavniki organizacij, ki so prevzele regijsko koordinacijo natečaja.
Našo šolo je s fotografijo iz opusa OBČUTENJE POMANJKANJA na državnem nivoju zastopala Sara Islamović, dijakinja 3. d letnika in
po izboru nacionalne komisije za fotografsko področje zasedla drugo mesto. Nacionalna prireditev s podelitvijo nagrad
bo 17. maja 2010 v Mariboru.

Mentorici: Alenka Bukovič in Jelka Kosi

 
Čistilna akcija PDF natisni E-pošta

Zahvaljujemo se dijakom in delavcem šole,  ki so se množično pridružili sobotni  vseslovenski akciji » Očistimo Slovenijo v enem dnevu«.  Dokazali smo, da skupaj zmoremo marsikaj. S to akcijo smo se postavili na ekološki zemljevid Evrope.
 
Naši dijaki so se še posebej potrudili pri čiščenju okolice šole. Kadilci ste verjetno opazili, da so za vami počistili vse ogorke, zato vas naprošamo, da odpadke mečete v zato namenjene posode.

Skupaj smo polepšali Slovenijo, potrudimo se, da takšna tudi ostane! Več o sobotni akciji si lhako preberete na ocistimo.si.

                                                                            Aktiv biologije

 
<< Začetek < Prejšnja 611 612 613 614 615 616 617 618 619 620 Naslednja > Konec >>

Stran 616 od 622