VABILO NA SREČANJE Z LITERARNIM USTVARJALCEM IN FOTOGRAFOM PDF natisni E-pošta

Vabimo vas na otvoritev razstave OD ZIME DO POLETJA in srečanje z ustvarjalcem knjige SANJE DUŠE. Srečanje bo v petek, 21. maja 2010, ob 11.30 v knjižnici Gimnazije Ptuj. Avtor knjige se je odločil, da bo poslušalcem pokazal nekaj lepega in vedrega, polno barv in zanimivih podob, z razstavo fotografij, ki zajema letne čase. Naj fotografije same povedo svojo zgodbo in razodenejo, da je narava zmeraj lepa in poučna, tudi na sivi in megleni jesenski ali pa zimski dan. (Miran Horvat)

 
PROJEKT »Spoznavajmo države EU« PDF natisni E-pošta

V soboto, 8.5.2010, se je na Mestnem trgu na Ptuju od 8. do 13. odvijal projekt Spoznajmo države EU. V projektu so sodelovale srednje in osnovne šole s Ptuja in okolice ter Vrtec Ptuj. Tudi Gimnazija Ptuj se je udeležila projekta in sicer naš razred 1.a z razredničarko Klavdijo Podhostnik. Naša naloga je bila, da ljudem predstavimo 3 baltske države: Litvo, Latvijo in Estonijo. Dobro smo se organizirali, tako da je vsak dijak nekaj prispeval. Najprej smo vsako državo predstavili na plakatih, ki so viseli na naši stojnici. Naredili smo tudi zloženke za zainteresirane mimoidoče. Nato pa so sledili kratki nastopi na odru, ki je stal pred mestno hišo. Latvijo so 3 dijakinje predstavile z latvijsko evrovizijsko pesmijo iz leta 2004, Litvo in Estonijo pa sta 2 dijakinji predstavili z receptoma za tradicionalno pecivo: litvijske piroške s korenčkovim nadevom in estonski rženi piškoti. Pecivo sta tudi sami doma spekli in ga prinesli na stojnico, tako da so ga lahko ljudje poskusili. Očitno jim je teknilo, saj je na koncu vsega zmanjkalo. Za naš trud pa smo bili tudi nagrajeni. Dobili smo velik kos pice, pijačo ter majico z napisom »Spoznavajmo države EU«. Zelo veseli pa smo bili, ko sta nas na stojnici obiskala veleposlanik Litve in njegova sodelavka, prav tako iz Litve. Podarila sta nam nekaj njihovih spominkov, ki smo jih postavili kar na stojnico. To je bila za nas zanimiva in poučna izkušnja, saj smo se res naučili veliko novega o teh državah. Upajmo, da bo še več takih projektov  in da se bomo tudi na naslednjem tako dobro odrezali.

Ingrid Marovič, 1.a

 
Obisk iz Burghausna, 13. - 16. maj 2010 PDF natisni E-pošta

Od četrtka do nedelje, 13. -16. maja 2010, smo na ptujski gimnaziji gostili prijatelje iz pobratenega mesta Burghausen na Bavarskem v Nemčiji. V spremstvu profesorja Štefana Angstla nas je obiskalo sedem dijakinj, ki so v treh dneh spoznale našo šolo in mesto, obiskale so tudi Ptujsko goro, muzej na prostem v Rogatcu in Maribor ter predvsem veliko časa preživele v družbi naših dijakov, gostiteljev iz 1. in 2. letnika. Gostitelji jim bodo obisk vrnili oktobra naslednje šolsko leto.

 
<< Začetek < Prejšnja 621 622 623 624 625 626 627 628 629 Naslednja > Konec >>

Stran 621 od 629