ACES • Predstavitev projekta na Ministrstvu za izobraževanje, umetnost in kulturo na Dunaju PDF natisni E-pošta

V sredo, 28. aprila 2010, je projektna skupina Gimnazije Ptuj projekt We care, we act - we are the survivors predstavila na avstrijskem Ministrstvu za izobraževanje, umetnost in kulturo na Dunaju. Svoje projekte so pokazale še tri izbrane šole, in sicer iz Avstrije, Madžarske in Slovaške. Predstavitve in sprejema se je udeležila tudi zvezna ministrica Claudia Schmied. Dijakom in njihovim mentorjem je izrekla prisrčno dobrodošlico ter simbolno naznanila tudi začetek novega, že četrtega projektnega leta ACES, nato pa s predstavniki sklada ERSTE Stiftung, pod okriljem katerega se oprojekt izvaja, prisluhnila predstavitvam. Naše dijakinje Metka (3. e), Jasmina (3. e) in Tadeja (1. b) so s svojo zavzetostjo,  jasnim sporočilom in odločnim nastopom ponovno zablestele ter požele bučen aplavz in mnogo pohvalnih besed.
Po končanem uradnem delu srečanja so organizatorji vse prisotne pogostili z manjšo zakusko, sledil pa je še zelo zanimiv voden ogled mesta z vožnjo s starim mestnim tramvajem. 
Dijake sta na Dunaj spremljali profesorici Dobrinka Voršič Rajšp in Renata M. Furman, ena od mentoric projekta.

Nekaj vtisov
http://www.facebook.com/album.php?aid=212186&id=323851480554

 
Državno tekmovanje iz znanja nemščine PDF natisni E-pošta

V torek, 2. marca 2010, je na Gimnaziji Bežigrad v Ljubljani potekalo državno tekmovanje iz znanja nemščine. Na državno tekmovanje se je uvrstilo pet dijakov 2. letnika in en dijak 3. letnika Gimnazije Ptuj, ki se učijo nemščino kot drugi tuji jezik. Dijakinja Anja Furjan (2. e) je osvojila zlato priznanje, vsi ostali tekmovalci, Jurij Vesenjak (2. c), Alen Šmid (2. c), Severin Cipot (2. d), Ana Munda (2. g), Jernej Robin (2. g) in Denis Mlinarič (3. f), pa prejmejo srebrna priznanja.
Dijake je na tekmovanje spremljala profesorica Tatjana Gašparič.

 
DOSEGLI DRUGO MESTO PDF natisni E-pošta

Leto 2010 je Evropsko leto boja proti revščini in socialni izključenosti. Evropa v šoli je razpisala 11. natečaj, ki se ga je udeležila tudi Gimnazija Ptuj.
V Sloveniji natečaj, ki poteka v Evropi že od leta 1953, organizira 30-članski Nacionalni odbor, ki deluje v okviru Zveze prijateljev mladine Slovenije
in v katerem sodelujejo zainteresirane nevladne in vladne organizacije, delujoče na področju mednarodnega sodelovanja, izobraževanja, evropskih povezav, mladine ter učitelji iz osnovnih in srednjih šol, prav tako pa tudi predstavniki organizacij, ki so prevzele regijsko koordinacijo natečaja.
Našo šolo je s fotografijo iz opusa OBČUTENJE POMANJKANJA na državnem nivoju zastopala Sara Islamović, dijakinja 3. d letnika in
po izboru nacionalne komisije za fotografsko področje zasedla drugo mesto. Nacionalna prireditev s podelitvijo nagrad
bo 17. maja 2010 v Mariboru.

Mentorici: Alenka Bukovič in Jelka Kosi

 
<< Začetek < Prejšnja 631 632 633 634 635 636 637 638 639 640 Naslednja > Konec >>

Stran 637 od 643