Nagrajen projekt PDF natisni E-pošta

ACES (Academy of Central European Schools)
We care, we act – we are the survivors

 
Od 23. do 26. marca 2010 je v mestu Senec na Slovaškem potekala zaključna akademija ACES za šolsko leto 2009/2010, ki sta se je kot predstavnici ptujske gimnazije in slovenskega dela albansko-moldavsko-slovenskega projekta We care, we act – we vare the survivors udeležili dijakinja 1. b Tadeja Vaupotič in profesorica Renata Merc Furman, ena od mentoric projekta. Pred koncem projektnega leta na zaključnem srečanju vse projektne skupine predstavijo svoje aktivnosti in rezultate projektnega dela ter izmed vseh predstavljenih projektov izberejo najboljšega po mnenju udeležencev srečanja in po mnenju mednarodne strokovne žirije. V tem šolskem letu se je v okviru ACES-a izvajalo 43 projektov, v katerih je sodelovalo 140 osnovnih in srednjih šol iz 15 srednjeevropskih držav. Gimnazija Ptuj se je s svojima partnerskima šolama zelo dobra odrezala, saj je bil projekt We care,  we act – we are the survivors v svoji skupini izbran kot najboljši. Vse tri šole (Gimnazija Partizani iz Tirane, Teoretični licej "Mihai Eminescu" iz Edineta in Gimnazija Ptuj) so prejele denarne nagrade, vsaka po 250 € za izvedbo delavnice za dijake. Ptujska projektna skupina z mentorico Manjo Bratuž pa je z javljanjem v živo vse udeležence mednarodnega srečanja pozdravila tudi na uradnem delu slavnostne večerje v Bratislavi.
Srečanja v Senecu se je udeležila tudi Jasmina Kokol, dijakinja 3. e, ki je bila kot edina slovenska udeleženka izbrana v ACES-ov video tim.

Več o projketu si preberite na projektni internetni strani
https://sites.google.com/site/wecareweactwearethesurvivors/home
 


Jasmina Kokol (3. e), Renata Merc Furman (mentorica) in Tadeja Vaupotič (1. b)

Dijaki in mentorice iz Moldavije, Albanije in Slovenije

Renata M. Furman

 
Nagradni fotografski natečaj PDF natisni E-pošta


Raziskujmo slovensko kulturno dediščino skozi 3D pogled

Natečaj vzpodbuja mlade k ustvarjalnemu pristopu pri fotografiranju, s pomočjo Microsoftovega 3D programskega orodja – Photosynth :  http://photosynth.net/.
 
Raziskujte domače okolje, opazujte naravne, kulturne in lokalne posebnosti ter bodite kreativni in igrivi.
 
Z razpisom nagradnega fotografskega natečaja vabijo vse , ki jim digitalna fotografija predstavlja izziv. Izdelava 3D fotografije omogoča novo izkušnjo, tako pri ustvarjanju, opazovanju in raziskovanju razpisane tematike.
Na natečaj se lahko prijavite na spletni strani  - http://www.microsoft15let.si/,  od torka, 6. aprila 2010 dalje.

 
Tekma s Čehi PDF natisni E-poštaDanes ob 14.30 (po lokalnem času), torej ob 15.30 – rokometna ekipa Gimnazije Ptuj igra tekmo s češko ekipo.
Ogled je mogoč na spletni strani:
http://www.isf-handball-portugal2010.org

Navijate za naše.

 
<< Začetek < Prejšnja 641 642 643 644 645 646 647 648 649 650 Naslednja > Konec >>

Stran 648 od 652