Klepet v nemščini natisni E-pošta

V učilnico 11 Gimnazije Ptuj je v torek, 10. 12. 2013, zavel veter babice Zime in s seboj prinesel mraz in  snežinke ter zajčke, lisice, ptičke in medvede iz ptujskega vrtca Marjetica.

Pouk nemščine je bil obrnjen na glavo. Bil je igriv in prepleten s petjem in plesom. Dijaki 4. cš in otroci iz vrtca so preživeli prijetno uro, se v nemškem jeziku učili in se naučili, kakšno je vreme pozimi, kaj delajo živali v tem letnem času, kako se moramo obleči, da nas ne zebe, pa tudi barve vseh napihnjenih balonov, ki so poleteli v roke malčkov.
Ta igriv medgeneracijski klepet v nemškem jeziku je gradil 3. UNESCO steber izobraževanja – učiti se sodelovati, ki ob učiti se, da bi vedeli, učiti se, da bi znali, in učiti se biti, povezuje vse UNESCO šole in vrtce sveta.
Gimnazijci so bili odlični gostitelji, v začetku morda malo zadržani, 4- in 5-letniki pa so suvereno pokazali svoje igralske veščine in znanje nemščine. Med klepetom v knjižnici pa so se ob  piškotih in sadju vsi sprostili.
Dijaki so svoje občutke strnili takole: »Celotna izkušnja nam je prijetno popestrila decembrske dneve in se nam za vedno vtisnila v spomin.«

Mentorice: Tonja Kolar, Nataša Kostanjevec, Darja Rokavec