Zlato matematično priznaje Luku Medicu natisni E-pošta

Na Gimnaziji Ptuj vse več dobrih matematikov

L. Cooper je dejal:  »Matematika je podobna igri, v kateri so vsa pravila vnaprej določena in se vse situacije pojavljajo kot posledice.«

S tem se najbrž strinja tudi 127 dijakov naše šole, ki so se 19. 3. 2015 pomerili v znanju matematike na šolskem tekmovanju, ki ga imenujemo Mednarodni matematični kenguru. Dijakom so naloge na tem tekmovanju všeč in jih tudi dobro rešujejo, tako je kar 41 dijakov osvojilo bronasta priznanja. Najboljših 21 je bilo izbranih za regijsko tekmovanje, ki je bilo  1. 4. 2015 na naši šoli. Na regijskem tekmovanju so naloge že precej težke, zato še posebej čestitamo dobitnikom srebrnih priznanj, ki so: Klemen Kropec, Jaka Kostanjevec, Martin Domajnko, Maja Mahorič in Matic Krepek iz 1. letnika,  Petra Toplak in Iztok Majcen iz 2. letnika, Mitja Kostanjevec, Nuša Muršič, Blaž Murko in Maša Lah iz 3. letnika ter Luka Medic, Miha Zupanič, Lea Gašparič in Jernej Orovič iz 4. letnika.
Štirje dijaki naše šole pa so se uvrstili tudi na državno tekmovanje. To so: Klemen Kropec, Mitja Kostanjevec, Luka Medic in Miha Zupanič. Državno tekmovanje je bilo letos 18. aprila v Kranju. Zelo smo se razveselili 3. mesta in seveda zlatega priznanja Luka Medica iz 4.c.
Vsem dobitnikom priznanj iskreno čestitamo in želimo tudi v bodoče veliko dobrih idej pri reševanju matematičnih problemov.

Aktiv matematikov Gimnazije Ptuj