Kviz o Rudolfu Maistru natisni E-pošta

V ponedeljek, 23. novembra 2015, ko praznujemo dan Rudolfa Maistra, je na ptujski gimnaziji potekal kviz o poznavanju te velike, za Slovenijo izjemno pomembne osebnosti.
Na kvizu o poznavanju življenja in dela Rudolfa Maistra je sodelovalo šest gimnazij. Ekipo naše gimnazije smo sestavljali Nina Venta, Žan Merc in Klara Petek. S pripravami smo pričeli že v lanskem šolskem letu, ko smo se skupaj z mentorico profesorico Jelko Kokol Plošinjak odločili,  da želimo po osvojenem prvem mestu pred dvema letoma in lanskem drugem  mestu organizirati kviz  na naši šoli. Čeprav je kviz namenjen druženju in ne toliko tekmovanju, smo si vsekakor želeli, da se izkažemo čim bolje, morda celo tako, da  zmagamo. V mislih  smo imeli le ta cilj in k temu smo stremeli vso šolsko leto. Zadnji mesec pred kvizom smo se temeljito pripravljali. Vse ostale obveznosti smo pustili ob strani in se posvetili literaturi, predpisani za kviz. Sestajali smo se med in po pouku, utrjevali že znano in dopolnjevali malenkosti. Na koncu nam je bila sreča naklonjena, saj smo osvojili prvo mesto, ki smo si ga glede na ves trud resnično želeli in zaslužili. A pomembneje je, da smo poleg zmage stkali nova poznanstva z dijaki drugih šol in tudi ostale naše dijake seznanili z Maistrovo vojaško službo, pesništvom, slikarstvom in njegovim življenjem.
Upamo, da bodo naslednje generacije, mi namreč v tem šolskem letu zapuščamo šolo, nadaljevale z uspehi, ki smo jih že nanizali do sedaj.

Klara Petek. 4. c