Obiskali smo Nizozemsko PDF natisni E-pošta

Dijaki Gimnazije Ptuj smo v tednu od 24. do 28. 1.2016 obiskali Nizozemsko v okviru mednarodne šolske izmenjave. Tam smo bivali pri družinah naših gostiteljev in tako od blizu spoznavali njihovo kulturo, se zabavali, kolesarili in stkali nova prijateljstva. V tem tednu nismo bili edini tujci, ki so korakali po šoli v Steenwijku. Hkrati so potekale tudi izmenjave s Poljsko, Italijo, Španijo, Portugalsko in Estonijo.
Družine, pri katerih smo stanovali, so nas lepo sprejele. V ponedeljek zvečer smo po dopoldanskih aktivnostih v šoli podali v divjino, v gozd strahov. V torek smo še naprej raziskovali na temo Voda: nekoč, sedaj, v prihodnje, zvečer smo se družili na skupni večerji. Sreda nam je ponudila zanimiv izlet na otok Texel, kjer smo obiskali muzej najdenih predmetov in se v vetru sprehodili po peščeni plaži. V četrtek smo tekmovali v debatnem tekmovanju in končali na odličnem drugem mestu med šestimi sodelujočimi državami. Prav tako smo se še isti večer predstavili z dvema glasbenima točkama na zaključnem večeru v Meenthe (dvorana v Steenwijku). V petek smo se sprehodili po Amsterdamu in obiskali Van Gogh museum, zvečer pa utrujeni, vendar polni prijetnih vtisov, odpotovali proti domu.
Med slovesom na letališču v Amsterdamu smo se tolažili z besedami: »Samo še trije meseci!«, saj se v mesecu aprilu spet vidimo v Sloveniji.

Lucija Vaupotič, 2. a