16 in 11 … natisni E-pošta

sta števili osvojenih bronastih Cankarjevih priznanj naših dijakov na šolskem tekmovanju. Mentorice so ovrednotile 68 nalog.
Med dijaki 1. in 2. letnikov bodo med pomembne dosežke koledarskega leta 2016 bronasto priznanje vpisali: Tilen Kröpfl, Vita Pernat, Julija Menoni, Teja Pečnik, Nuša Steiner, Ajda Drobnič, Maša Geč, Urška Horvat, Mitja Koderman, Zala Tovornik, Klara Vrabl, Eva Zajšek, Urška Vidovič, Urška Kiselak, Let Lovse in Dora Podbrežnik.
Prvih 6 navedenih dijakov v tej skupini se je uvrstilo na področno tekmovanje, ki bo letos na Ekonomski šoli ŠC Ptuj. Pred njimi sta podrobno branje in poglabljanje v Shakespearovega Beneškega trgovca.
Med dijaki 3. in 4. letnikov so se posebej izkazali Nika Serban, Manja Toplak, Anja Horvat, Maša Indžić, Tilen Kolar, Kaja Maruša König, Iva Katarina Rimele, Tamara Korpar, Ana Murko, Eva Petek in Urh Toš. Vsi so uvrščeni na območno tekmovanje, ki bo 25. januarja. Natančneje se bodo posvetili Jančarjevi drami Klementov padec.
Vsem dobitnikov priznanj in njihovim mentoricam čestitamo za dosežen uspeh, uvrščenim v nadaljnje tekmovanje pa želimo veliko ustvarjalnosti tudi v prihodnje.

Marija Holc