DSD Tabor na Pohorju natisni E-pošta

Pred jesenskimi počitnicami v oktobru 2018 smo izvedli že tradicionalni jezikovni tabor na Pohorju. Tabor je namenjen intenzivni pripravi na izpit za pridobitev certifikata o aktivnem znanju nemškega jezika na dveh zahtevnostnih stopnjah A2/B1 in  B2/C1. Znanje nemščine postaja dandanes vse bolj pomembno, koristi nam lahko pri zaposlitvi, izobraževanju, potovanjih in na drugih življenjskih področjih.  Vedno več dijakov se zaveda dodane vrednosti, ki jim jo prinaša nemška jezikovna diploma. Letošnjega tabora se je udeležilo skupaj 39 dijakov.

Tabor je potekal v dveh različnih skupinah. 12 dijakov 4. letnikov se je na  izpit DSD II pripravljalo od ponedeljka do srede (22.–24. 10. 2018), 27 dijakov 3. letnikov pa je za izpit DSD I vadilo od srede do petka (24.–26. 10. 2018). Izpit sestavljajo slušno in bralno razumevanje ter pisno in ustno sporočanje, zato smo se urili v vseh štirih jezikovnih spretnostih. Dijaki so bili zelo motivirani in osredotočeni na delo, hkrati pa je učenje v hotelu Tisa na Pohorju prijetna izkušnja, tako za dijake kot tudi za profesorice nemščine.

Upamo, da smo se  čim bolje  pripravili na uspešno opravljanje izpitov. Prva preizkušnja čaka dijake 4. letnikov že 28. novembra 2018, ko bodo odpisali pisni del izpita. Dijaki 3. letnikov pa bodo svoje znanje preverili  13. marca 2019, ko bo potekal pisni izpit DSD I.

Tako sta svoje vtise s tabora DSD strnili dijakinji 3. letnika:

»DSD tabor na Pohorju je bil prijetna izkušnja. Čeprav je učenje nemščine potekalo cel dan, smo imeli ob sebi prijatelje in profesorje, ki so nam bili v pomoč in oporo. Dopoldan smo ponavljali slovnična pravila, se dotaknili posameznih delov izpita in »izpilili« naše pisno izražanje. Večere pa smo si popestrili z  zanimivimi predstavitvami svojih prezentacij, ki smo jih morali sami pripraviti.  Zelo mi je bila všeč tudi prečudovita narava na Hočkem Pohorju. Od teh nekaj dni sem odnesla zares veliko.«

Eva Kuhar, 3. dš

 

»DSD tabor je bila dobra priprava za  izpit, ki nam sledi v mesecu marcu. Ne le, da smo v teh treh dneh ponovno osvežili svoje znanje nemškega jezika, ampak ga tudi nadgradili. Menim, da nam bo to pridobljeno znanje prišlo zelo prav na izpitu, kot tudi pri pouku nemščine in navsezadnje v življenju. DSD tabora si predvsem ne bi želela zamuditi zaradi druženja s sošolci, lepega ambienta ter dobre hotelske hrane«.

Urška Horvat, 3. dš

 

Aktiv za nemški jezik