Izjemni uspehi na matematičnem tekmovanju natisni E-pošta

V šolskem letu 2018/19 je šolsko matematično tekmovanje – Mednarodni matematični kenguru na vseh osnovnih in srednjih šolah potekalo 21. marca 2019. Na Gimnaziji Ptuj se je tekmovanja udeležilo 17 dijakov iz prvega letnika, 27 dijakov iz drugega, 12 dijakov iz tretjega ter 10 dijakov iz četrtega letnika, torej skupno 66 dijakov. Tekmovali so za Bronasto Vegovo priznanje in osvojilo ga je 21 dijakov.

Dijaki, ki jim izziv predstavljajo tudi težje naloge, so se istega dne preizkusili še na odbirnem tekmovanju, na osnovi katerega se izberejo dijaki, ki se udeležijo državnega tekmovanja. Na odbirnem delu se je tokrat pomerilo 43 dijakov naše šole. Za reševanje teh nalog potrebujejo dijaki več znanja in tudi nekaj sreče. Veseli smo, da se je na državno tekmovanje  uvrstilo kar pet dijakov: Lan Trafela in Luka Černesl iz 1. a, Maja Leskovar iz 1. b, Gal Zmazek iz 2. c in Mia Molnar iz 2. d.

Državno tekmovanje je potekalo 13. aprila 2019 na več lokacijah. Mi smo ostali na Ptuju, saj je tekmovanje za našo regijo organizirala Srednja elektro in računalniška šola Ptuj. Čeprav so dijaki že s tem, ko se jim uspe udeležiti na državno tekmovanje, med približno 100 najboljših matematikov iz vsake generacije v Sloveniji, pravi zmagovalci, so se spet potrudili in dosegli izjemne uspehe. Maja in Gal sta oba osvojila zlato priznanje in peto mesto v državi, Lan, Luka in Mia pa srebrno priznanje.

Na vse tekmovalce, predvsem pa na prejemnike priznanj, smo zelo ponosni in jim za uspehe iskreno čestitamo.

Aktiv matematikov